Home / page 26

Blog Archives

Hartat turistike

Pergatitet harta e re turistike , nje bashkepunim i frytshem i Bashkise Berat dhe Institutit “Adriapolit”. Harta do te jete ne dispozicion te fluksit turistik prane Zyres se Informacionit Turistik.     Web turistik per Beratin :   http://explorealbania.al/

Read More »

Shtimi i siperfaqeve te gjelbra ne qytet

Edhe pse dite pushimi,Drejtoria e Gjelberimit vazhdon shtimin e siperfaqeve te gjelberta ne 2 institucione te vecanta ,ne Qendren “Lira,,dhe ne Qendren”Une jam si Ju,,Punonjes te nderrmarrjes,stafi i ketyre qendrave dhe e vecante pjesemarrja dhe kontributi i femijeve dhe banoreve te ketyre qendrave rezidenciale.

Read More »

Kremtimi i Pashkeve Katolike

Mesazhi i Kryetarit te Bashkise z.Petrit Sinaj,sot ne diten e Festes se Pashkeve Kotolike, ishte që në këtë kohë më shumë se kurrë duhet të triumfojë harmonia dhe drejtësia dhe si duhet të ringjallet shpresa. z.Sinaj vlerësoi komunitetin dhe mjedisin e ngritur nga Murgeshat Italiane dhe për këtë arsye i …

Read More »

Mbjellja e pemeve ne Njesine administrative Velabisht

Sot Drejtoria e Gjelberimit ishte prezente ne shkollen 9-vjecare Velabisht.Mbjellja e disa pemeve e ben ambjentin e kesaj shkolle model per te gjitha shkollat e tjera.Te pranishem Drejtori i Gjelberimit,punonjes te kesaj drejtorie,Drejtoresha e shkolles,mesues,nxenes dhe pjesetare nga komuniteti.Puna vazhdon per shtimin e siperfaqeve te gjelbra ne gjithe territorin e …

Read More »

Workshop mbi qeverisjen vendore

Sot ne ambientet e Hotel Grand White City, USAID zhvilloi workshop per administratoret e njesive vendore, per rritjen e performances ne pune si dhe implementimin e Reformes Administrative Territoriale . Disa nga pikat kryesore te ketij takimi ishin: Njohja me ligjin e ri te Vetqeverisjes vendore, Sqarimi i rolit te …

Read More »

Takimi me Senatorin Italian

Gjate takimit te perzemert me Z. Cesare Marini- Senator i Senatit Italian dhe Kryetar i Komunes San Demetrio Corone ne Kalabri  dhe Z. Marino Aldo, ish Kryetar i Komunes  Vaccarizzo Albanese, dy personalitete  te Komuniteti Arberesh ne Itali.  Tema e diskutimeve ishin nxitja e marrdhenieve ndermjet Komunave Arbereshe  dhe Bashkise …

Read More »

Festa e Sulltan Novruzit

Kryetari i Bashkise z.Petrit Sinaj ka uruar besimtaret bektashian te Bashkise Berat.  Kjo është një ditë e shenjtë.Kjo është dita e ripërtëritjes, është dita e ringjalljes, është dita e shpresës, është një ditë që na motivon edhe më shumë për të ruajtur dhe forcuar bashkëjetesën dhe harmoninë e shkëlqyer ndërfetare …

Read More »

Dita Nderkombetare e Poezise

Me rastin e Dites Nderkombetare te Poezise u zhvillua sot ne sallen e Pallatit te Kultures, aktiviteti kulturor ” Takim me poezine avantgarde shqipe “. Te ftuar ne takim ishin studiuesit Alban Bala dhe Enton Bido. Takimi vazhdoi me leximin e disa poezive te zgjedhura nga poetet shqiptare te pas …

Read More »

ZHVILLOHET KONFERNCA DIALOG ME TE SHKUAREN

  NE  MJEDISET E UNIVERSITETIT TE BERATIT SOT U ZHVILLUA  NJE KONFERENCE E CILA U ORGANIZUA NGA  I.D.M.C. DHE FONDACIONI GJERMAN  ADENAUER. TAKIMI U SHOQERUA NGA NJE FILM I REALIZUAR NGA DISA TE RINJ ,FILM I TITULLUAR:” KUJTESA E NJE VENDI QE HARROI TE HARRONTE,,. ISHIN TE PRANISHEM  STUDENTE , PERSONA QE …

Read More »

Projekti per sistemin e kerkesave dhe ankesave

Zhvillohet takimi per projektin e sistemit  te ankesave dhe kerkesave te qytetareve. Projekti organizohet nga Organizata Hollandeze VNG ne bashkepunim me Fondacionin FLAG dhe Bashkine Berat dhe synon krjimin e nje sistemi te ri te menaxhimit e ankesave dhe kerkesave te qytetareve, i cili trajton me efikasitet problematikat e paraqitura …

Read More »