Home / Turizmi

Turizmi

Turizmi

Turizmi vitet e fundit është kthyer në sektorin me rritjen me të madhe si në numër vizitorësh por edhe si aktivitet ekonomik.

-Këtë vit turizmi pati një ndryshim të madhe nga viti paraardhës vizitoresh (mbi 80000).

-Numri i shtreterve mbi 1300

-Numri i hoteleve, njësive akomoduese mbi 60

Rritja e interesit për Beratit kanë bërë që ai te jetë destinacioni me i vizitueshëm nga turistët e huaj. Kjo ka nxitur investime të mëdha në fushën e hotelerisë dhe të njësive që ofrojnë ushqim.

Po ashtu përmirësimi i infrastrukturës në disa njësi administrative ka nxitur investime edhe në zonat e Sinjës e Roshnikut. Janë në ndërtim e sipër shumë njësi të reja akomoduese dhe shumë kantina jo vetem prodhojnë pije alkolike por janë kthyer në destinacion degustimi. Ka një interes në rritje për eksplorimin e natyrës dhe sporteve që zhvillohen në natyrë. Bashkia ka nisur prej dy vitesh një kalendar të pasur aktivitetesh dhe eventesh të përvitshme duke pasuruar në mënyrë cilësore këtë pjesë që na ka munguar.