Home / lajme

lajme

Vizita e Kryeministrit Rama në Berat

Me Kryeministrin Rama vizituam disa prej projekteve të përfunduara dhe inspektuam disa prej projekteve transformuese për qytetin e Beratit ku puna vijon intensivisht😊 ✅Materniteti ✅By-pass ✅Parkimi ✅Selamllik ✅DRSHTRR Berat Berati po ndryshon dhe ky ndryshim do të sjellë cilësi jetese më të mirë për banorët si dhe do ta kthejë …

Read More »

Çmimi letrar “Vexhi Buharaja 2022”

Çmimi letrar “Vexhi Buharaja 2022” Me rastin e 102-vjetorit të lindjes së dijetarit, përkthyesit, studiuesit dhe poetit Vexhi Buharaja, nën kujdesin e Kryetarit të Bashkisë Z.Ervin Demo, Bashkia e Beratit shpall Çmimin letrar “Vexhi Buharaja 2022” në letërsi: Gjinitë letrare të cilat do të zhvillohet ky cmim: 1.Cikël poetik me …

Read More »

Vizita e Ambasadores Greke në Bashkinë Berat

Në takimin me Ambasadoren e Greqisë znj. Sophia Philipidou dhe zv.Ambasadoren znj.Stavroula Pentarvani, patëm mundësinë të prezantonim projektet e zhvillimit të Beratit dhe të eksploronim mundësitë për bashkëpunime të përbashkëta. U prezantuan edhe projektet e programit IPA CBC Shqipëri-Greqi, që Bashkia Berat po implementon me partnere Greke. Gjatë vizitës u …

Read More »

Thirrje për të rinjtë Punëkërkues

Nëse je: Qytetar i Beratit; 15-29 vjeç; Në kërkim të një zanati; atëhere kjo thirrje është për ty. Bashkia Berat dhe Organizata Help nëpërmjet projektit “Fuqizimi ekonomiko-shoqëror i Ballkanit Perëndimor” kërkon të përkrahë së paku 85 të rinj dhe te reja me anë të Formimit Profesional si dhe Formimit në …

Read More »

Thirrje për bizneset për pjesmarrje në seancën informuese për grante

Thirrje për bizneset për pjesmarrje në seancën informuese për grante. Organizata Help, dega në Shqipëri, në bashkëpunim me Bashkinë Berat kërkon të përkrahë biznese të vogla dhe të mesme me grante në pajisje me vlerë deri në 2,000 Euro me qëllim nxitjen e punësimit dhe vetëpunësimit në Bashkinë Berat. Vendi …

Read More »

Konsultimi i programit të buxhetit të vitit 2022 me publikun dhe grupet e interesit

Këshilli i Bashkisë Berat ka nisur konsultimin e programit të buxhetit të vitit 2022 me publikun dhe grupet e interesit. Në dëgjesat që po zhvillohen, qytetarët po prezantohen me detaje mbi projektet që janë programuar të realizohen në vitin 2022 me fondet publike. Publiku është ftuar të komentojë lirshëm, ka …

Read More »

Çmimi letrar-“Vexhi Buharaja”

Çmimi letrar “Vexhi Buharaja” Vexhi Buharaja është shkrimtar letrar i cili ka lindur ne qytetin e Beratit. Pas studimeve ai u kthye të jetonte përsëri në Berat me familjen e tij. Buharaja është përkthyes, interpretues dhe studiues kryesor i mbishkrimeve turko-arabe në Shqipëri. Dorëshkrimet e tij, janë ende një minierë …

Read More »

Nisma “16+1”

Gjatë nismës ‘’16+1’’ të vendeve të Europës Lindore dhe Qëndrore me Republikën popullore të Kinës, pata mundësinë të prezantoja qytetin e Beratit, si qyteti i vetëm pjesëmarrës nga Shqipëria në listën e 32 qyteteve pjesëmarrëse nga Europa dhe 21 Rajoneve të Kinës Nisma ‘’16+1’’ synon shkëmbimin e eksperiencave dhe bashkëpunimin, …

Read More »