Home / Të Reja nga Sociale

Të Reja nga Sociale

Mjete Mesimore Falas

Partneriteti i kompanisë BIC Albania me Projektin “Mbështetje për Përfshirjen Sociale të Komuniteteve Rome e Egjiptiane “(UNDP/SSIREC) ,bëri të mundur që 150 fëmijë në nevojë  midis të cilëve  fëmijë nga komunitetet  Rome  e Egjiptiane në Qarkun e Beratit , të mund të përfitonin mjete mësimore në këtë fillim të vitit të ri shkollor. Falë bashkëpunimit me Bashkinë e Beratit , u bë e mundur shpërndarja e dhuratave për fëmijet e klasave të para në tre …

Read More »

Kamp Veror

Kampi veror i organizuar në datat 1-12 Korrik 2013. Ky aktivitet ishte një aktivitet gjithëpërfshirës me fëmijë të komuniteteve të ndryshme dhe qëllimi i itj ishte promovimin e barazisë.

Read More »

Ndarja e Librave për Fëmijët në Nevojë

Foto nga aktiviteti i ndarjes se Librave në Shkollat “Shyqyri Lakra”, “22 Tetori”, “Llambi Goxhomani”, “1 Maj”, “Xhemal Cekini” etj. Ndarja e Librave u mundësua nga Bashkia Berat, Save the Children dhe UNDP.

Read More »

Tryezë e Rrumbullakët `Promovimi i Arsimit Gjithëpërfshirës`

Kjo tryezë u propozua nga Bashkia Berat, në kuadrin e “Ditës Ndërkombëtare kundër Analfabetizmit” dhe u mbështet nga projekti “Mbështetje për Përfshirjen Sociale të Komuniteteve Rome e Egjiptiane” financuar nga PNUD, në kushtet kur një numër i madh fëmijësh nga komuniteti egjiptian rrezikojnë të braktisin shkollën për shkak të pamundësisë …

Read More »

Koncert me Qendrën Lira

Me rastin  e festave u zhvillua nje aktivitet me  femijet me aftesi te kufizuar te cilet dhane edhe nje koncert. Save the Children beri te mundur ndarjen e 20 paketave mesimore ,gje kjo e  cila ndihmoi qe keta femije te vazhdojne te ndjekin programin mesimor rregullisht.

Read More »

Pakot për Familjet në nevojë

Ndarja  e pakove ushqimore per 8 familje ne nevoje. Keto familje te cilat jane perzgjedhur si familje qe kane nga 3-8 femije kane perfituar nje pako ushqimore me rastin e festave. Pamundesia ekonomike dhe varferia qe mbizoteron ne keto familje e bejne shume te veshtire jetesen. Save the children beri …

Read More »

TWIG ne Berat

Tirana Women International Group është një organizatë jo-fitimprurëse e regjistruar ligjërisht në Shqipëri. TWIG aktualisht ka nëntëdhjetë e dy anëtarëve, nga 28 shtete dhe të gjitha aktivitetet e saj për mbledhjen e fondeve përdoren për të ndihmuar popullsinë shqiptare të pambrojtur. Anëtaret e saj aktivisht po kërkojnë mënyra për ofruar vullnetarishr aftësitë e tyre profesionale në fusha të ndryshme të ekspertizës dhe të ndajnë dashurinë e jetës së tyre me gratë dhe fëmijët në nevojë.

Read More »