Home / Të Reja nga Rinia

Të Reja nga Rinia

Aktivitete Rinore

Fondacioni Vodafone organizoi ne qytetin e Beratit nje takim me anetare te komunitetit per te kerkuar thirrje per projekte te cilat fondacioni mund te mbeshtese. Gjithashtu Ministria e Mireqenies Sociale dhe Rinise organizoi nje takim me te rinjte e Beratit per konsultimin e Strategjise Kombetare te Rinise.

Read More »

Krijimi i Qendres Rinore Berat

Qendra Rinore Berat është krijuar pas një bashkëpunimi midis Korpusit të Paqes, Bashkisë Berat dhe Bibliotekës Vehxhi Buharaja. Në hapjen e sa kanë kontribuar në vitë shumë kontribuues ku ndër më të spikaturit janë Vullnetarët e Korpusit të paqes, pa ndihmëne të cilëve kjo qendrë do të ishte e pamundur …

Read More »

Koncert Rinor

Në datën 8 Korrik, me rastin e 5 –vjetorit të Hyrjes së Beratit në UNESCO, në Lagjen Kala u organizua një Koncert Rinor me artiste te rinj këngëtarë dhe kërcimtarë. Qëllimi i aktivitetit ishte gjallërimit i Trashëgimisë Kulturore nëpërmjet të rinjve. Aktiviteti u mbështet nga Bashkia Berat, Klubi Kiwanis dhe …

Read More »

Aktivitete Rinore per Trashegimine

Në datën 7 Korrik, Grupi Rinor Amabsadorët e Natyrës së bashku me nxënës të shkollës Ajet Xhindole, zhvilluan dy aktivitete në Lagjen Kala. Ambasadorët e Natyrës ndërmorrën një fushatë pastrimi të lagjes Kala me mjete dhe bluza të siguruara nga Klubi Kiëanis. Qëllimi i fushatës ishte rritja e ndërgjegjësimit për …

Read More »

Takim me të Rinjtë

Në datën 27 Prill, Bashkia Berat organizoi një takim me studentë dhe specialistë të rinj në fushën e trashëgimisë kulturore. Në takim pjesëmarrësit morën informacion mbi aktivitetet e projektit SUSTCULT si dhe shkëmbyen ide dhe eksperienca mbi përfshirjen e të rinjve në përgjithësi dhe në fushën e trashëgimisë në veçanti. …

Read More »

Udhëtim në Dubrovnik për Nxënësit Ekselentë

Bashkia Berat ka organizuar nje udhetim ne qytetin per ne qytetin e Dubrovnikut per nxenesit maturant ekselente te ketij viti. Udhetimi perfshinte ndalesa ne qytetin e Budves, ishullit te Shen stefanit, qytetin e Kotorrit dhe te Tivarit. Me kete udhetim Bashkia shpreson te kete nxitur njohurite kulturore te nxenesve dhe …

Read More »

Fuqizimi Rinor

Në datën 2 Prill Bashkia Berat së bashku me grupe rinore në qytetin e Beratit organizoi aktivitetin “Fuqizimi Rinor”. Qëllimi i aktivitetit ishte të shpalosej kontributi i disa prej grupeve rinore të formuara rishtas në qytet. Këto grupe janë Berat-Interlink dhe Ambasadorët e Natyrës të cilat janë themeluar kryesisht me …

Read More »