Home / lajme (page 2)

lajme

Projekti për “Rigjenerimin e Integruar Urban, Berat”

  Ju njoftojmë se Fondi Shqiptar i Zhvillimit dhe Bashkia Berat në kuadër të Projektit të Zhvillimit të Integruar Urban dhe Turizmit_PZHIUT financuar nga Banka Botërore, kanë përfunduar përgatitjen e Paketës së Parë të investimit për qytetin e Beratit për nën-projektet: P01 – Restaurimi i peisazhit historik urban të lagjes …

Read More »

Ka nisur puna për Bypass-in e ri të qytetit

Ka Nisur puna për një tjetër investim madhor që qytetarët e Beratit e meritojnë prej kohësh. Bëhet fjalë për Bypass-in e ri të qytetit, segmentin prej 4.2 kilometër i cili nis në fillim të rrugës “Santa Lucia” (Stadiumi i Vjetër) dhe përfundon në kufi me Bashkinë Poliçan, (Stacioni i fundit …

Read More »

Takim me gazetarin e mirënjohur izraelit Benny Ziffer

Gjatë një interviste me gazetarin e njohur izraelit Benny Ziffer mbi Beratin, vlerat e rralla të trashëgimisë kulturore dhe natyrore, paketën turistike që ofron dhe sigurisht edhe mbi marrdhëniet historike me popullin hebre. Ziffer ka marrë Çmime Ndërkombëtare në gazetari për kontribut të çmuar në media. Aktualisht shkruan për gazetën …

Read More »

Bashkia Berat dhe UNICEF prezantuan sot fushatën #TëBesoj

Bashkia Berat dhe UNICEF prezantuan sot fushatën #TëBesoj si një thirrje për nxitjen e aktorëve përgjegjës për ndalimin e abuzimit seksual të fëmijëve në Shqipëri. Instalacioni do të qëndrojë i vendosur për dy javë pranë parkut ‘’Dëshmorët e Kombit’’ dhe paraqet disa histori të vërteta. Bashkia Berat dhe institucionet përgjegjëse …

Read More »

“Qetësi nën tinguj”-Tetori i librit

“Qetësi nën tinguj” ishte aktiviteti me të cilin përmbyllëm sot “Muajin e Librit”, në bashkëpunim me ZVA. “Fjalët e Qiririt” dhe bukuria e 1mbi1dritareve i dhanë më shumë kuptim e hijeshi maratonës së aktiviteteve mbi librin

Read More »

Parkimi më i madh në qytet

Gati projekti për një nga investimet më madhore të qytetit, një mega hapësirë e re Parkimi e standardeve më të larta do të jetësohet në fundsheshin ‘Teodor Muzaka’, duke i dhënë fund problematikës së parkimit dhe bllokimit të çdo lloj hapësire publike, që jo vetëm bezdisin këmbësorët, krijojnë shëmti aestetike, …

Read More »

Diskutime në Këshillin Bashkiak

Sot, gjatë mbledhjes së këshillit, miratuam disa projektvendime me rëndësi për komunitetin: Ndihma ekonomike Mbështetje financiare për transportin e fëmijëve në nevojë Rikonstruksioni i shkollës 9-vjeçare “Thimi Tani” Projekti i rrjetit shpërndarës të Ujësjellësit në zonën “Lapardha”, “Otllak”, “Orizaj” dhe “Kodrat rreth qytetit” të Bashkisë Berat.

Read More »

Takimi i dytë i Komitetit Drejtues të Projektit të Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta

Mjedis më të pastër me mbetje zero U mbyll me sukses takimi i dytë i Komitetit Drejtues të Projektit të Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta, Qarku Berat. Pesë bashkitë e qarkut Berat, po zbatojnë Projektin për Menaxhimin e Integruar të Mbetjeve, financuar nga Sekretariati i Shtetit Zvicerian për Çështjet Ekonomike …

Read More »

Programi “Infrastruktura bashkiake V (MIPV)”

Një lajm fantastik për të gjithë qytetarët e Beratit. Në kuadrin e investimeve të reja që do të përfshijnë qytetin, Bashkia Berat dhe ndërmarrja Ujësjellës-Kanalizimet do të përfitojnë një mbështetje madhore financiare falë programit “Infrastruktura bashkiake V (MIPV)”, mundësuar nga financimet e huaja të Qeverisë Gjermane përmes KfW, Qeverisë Zvicerane …

Read More »