Home / Të Reja Nga Turizmi

Të Reja Nga Turizmi

 NË DITËN E TURIZMIT, PROMOVOHET KATALOGU I 2-TË I ARTIZANATIT

Në Ditën e Turizmit, në mjediset e hostel “Maya”, Goricë, u promovua sot Katalogu i 2-të i Artizanatit i krijuar me ndihmën e Bashkisë Berat, Qendrës së Artizanatit “Margarita”, Korpusit të Paqes dhe partneres së tij, organizatës “World Connect”. Katalogu i krijuar pasqyron punimet më të mira të artizanëve aktiv …

Read More »

KONCERT DHE KONKURS FOTOGRAFIE NË DITËN E MONUMENTEVE TË KULTURËS

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Siteve Kulturore u organizua sot në parkun e shëtitores kryesore të qytetit konkursi i fotografive me temë “Trashëgimia Kulturore në Berat”, si dhe një koncert nga Kristi Karkanaqe Band. Aktiviteti u organizua nga Bashkia Berat, BID Berat dhe AADF. Fotografitë e ekspozuara …

Read More »

Tryezë e rrumbullakët me bizneset turistike

#BashkiaBerat #Berati1vitNëPunë #happërpara #promovim #biznese #turizëm #app #VisitBerat Sot u organizua një tryezë e rrumbullakët me bizneset turistike, për njohjen më të mirë të Qendrës së Interpretimit Turistik në qendër të qytetit  dhe prezantimin e Logos se Beratit me qëllim koordinimim dhe promovimin e bizneseve turistike te qytetit, edhe me …

Read More »

Celet Sezonit Turistik Malor në Parkun Kombëtar të Tomorrit

Berati është i njohur jo vetëm për trashëgiminë e tij kulturore dhe historike dhe si Sit Ndërkombëtar në UNESCO, por edhe për resurset e tij natyrore që bëjnë të mundur hvillimin e eko-turizmit dhe turizmit të aventurës. Në Parkun Kombëtar të Tomorrit në fshatin Qafë Dardhë në vendin e quajtur …

Read More »

Inaugurohet Zyra e Interpretimit Turistik me rastin e hapjes se sezonit turistik

Inaugurohet Zyra e Interpretimit Turistik me rastin e hapjes se sezonit turistik Të pranishëm Kryetari i Bashkisë Z. Petrit Sinaj, Prefekti i Qarkut z.Fadil Nasufi,Drejtorja e Bankës Botërore Znj.Tahseen Sayed, Zv/Ambasadori i Zvicrës Z. Philip Keller, Zv Ministrja e Turizmit Znj. Adela Karapiti, Përfaqësues të Agjensisë Kombëtare të Turizmit, Drejtues …

Read More »

Hartimi i indikatoreve te monitorimit per qendrat historike Berat dhe Gjirokaster, Pasuri Boterore.

Bashkia Berat dhe Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare jane pjese e trajnimit ne datat 27-29 Prill mundesuar nga Ministria e Kultures dhe Instituti i Monumenteve te Kultures. Tema:Hartimi i indikatoreve te monitorimit per qendrat historike Berat dhe Gjirokaster, Pasuri Boterore. Trajnimi eshte ndertuar ne qytetet Berat-Gjirokaster-Tirane i cili u asistua …

Read More »

Rijetezimi dhe valorizimi i trashegimnise kulturore

Bashkia Berat dhe DRKK Berat ne datat 12-16 Prill 2016 ishin pjese e Javes se Trajnimit Nderkombetar Tema: “Rijetezimi dhe valorizimi i trashegimnise kulturore”.Organizimi i ketij trajnimi u mundesua nga Shoqata Nderkombetare Franceze per qytetet e artit dhe historise ANVPAH&VSSP ne Bordo FRANCE. Gjate ketij trajnimi u prezantua zyra e …

Read More »

Hartat turistike

Pergatitet harta e re turistike , nje bashkepunim i frytshem i Bashkise Berat dhe Institutit “Adriapolit”. Harta do te jete ne dispozicion te fluksit turistik prane Zyres se Informacionit Turistik.     Web turistik per Beratin :   http://explorealbania.al/

Read More »

Inaugurimi i shtegut te Gorices

Bashkia Berat, në bashkëpunim me Kompaninë SICALA dhe vullnetarin Camille Saillant dhe me ndihmën e Ambasadorëve të Natyrës pranë Qendrës Rinore Berat ka krijuar shtegun turistik të Kalasë së Goricës. Përgjatë shtegut të kalasë së Goricës janë vendosur panele me informacion në dy gjuhë si dhe stola dhe kosha mbeturinash …

Read More »

Certifikimi i guidave turistike

Bashkia Berat dhe Shoqata BID Berati, me mbështetjen e Programit Risi Albania dhe zbatimin e Shoqatës së Guidave Turistike Shqiptare NATGA, përfunduan trajnimin dhe certifikimin e Guidave profesionale turistike në Berat. Projekti kishte si qëllim trajnimin profesional të guidave turistike lokale. Me ardhjen e sezonit të ri turistik, qyteti i Beratit …

Read More »