Home / Të Reja Nga Turizmi (page 2)

Të Reja Nga Turizmi

Dita Nderkombetare e Guidave Turistike

21 shkurt “Dita Nderkombetare e Guidave Turistike”. NATGA ne bashkepunim me Risi Albania organizuan guide ne disa qytete turistike. Bashkia Berat ne bashkepunim me shkollen e mesme hoteleri turizem “Kristo Isak” zhvilluan guiden turistike ne zonen me me atraksion per qytetin si dhe vizite ne Muzeun Etnografik.

Read More »

Berati,i dyti mes 30 qyteteve me te bukur te Europes

Berati renditet ne vendin e dyte,mes 30 qyteteve me te bukur te Europes,shkruan prestigjiozja britanike Telegraph.Ky klasifikim eshte bere nga agjensite japoneze,te cilat duan te promovojne turizmin ne vendet e vogla te Europes. Agjensite japoneze te turizmit kane listuar 30 qytetet me te bukura ne Europe,dhe vendi i dyte i …

Read More »

Pastrim dhe Ndergjegjesim ne Lagjen Kala

Grupi Rinor Ambasadoret e Natyres, pjese e Qendres Rinore Berat, punonjes te Bashkise Berat dhe DRKK-Berat morren pjese sot ne nje fushate pastrimi dhe ndergjegjesimi ne Lagjen Kala. Lagja Kala u perzgjodh si nje nga vendet qe ka me shume vizitueshmeri nga turistet ne Qytet dhe nevoja per higjiene dhe …

Read More »

Panairi Kombetar Levizes

Në datat 1-15 Qershor në qytetin e Beratit u zhvillua Panairi Kombëtar Lëvizës. Firma nga i gjithë vendi promovuan produktet e tyre. Në panair nuk munguan këngë dhe valle tradicionale Shqiptare.

Read More »

Ministrja e Turizmit dhe Zhvillimit Urban konsultime ne Berat

Ministrja e Turizmit dhe Zhvillimit Urban, Znj. Eglantina Gjermeni, zhvilloi ne daten 2 Maj nje takim ne Qytetin e Beratit me grupe interesi dhe perfaqesues publik nga shume qytete shqiptare. Qellimi i takimit ishte konsultimi i strategjise kombetare te turizmit me aktoret lokale dhe rajonal. Strategjia e re e Turizmit …

Read More »

Berati ne Webgis

Trashëgimia kulturore dhe natyrore dhe atraksionet turistike të Beratit po prezantohen në një Platformë WEBGIS ku janë publikuar hartat me të dhënat geo-hapësinore dhe informacione mbi trashëgiminë kulturore dhe pikat me interes, të dhënat mund të përdoren nga turistet dhe aktorë të tjerë të interesuar pë rvlerat kulturore të Europës …

Read More »

Revista prestigjoze Forbes vendos Beratin si vendin më të rëndësishëm për t’u vizituar

Sipas revistës Forbes, Shqipëria, Bulgaria dhe Kroacia janë shtetet të cilat kanë resurset turistike më tërheqëse në Evropën Lindore. Sipas revistës, Shqipëria ka  një kala të jashtëzakonshme që duhet vizituar. Është kalaja e Beratit e ndërtuar mbi një kodër duke pasur përballë lumin Osum. Gjithashtu ajo përmend kishën e Shën …

Read More »

Turizmi, 5000 vizitorë më shumë në 6 muaj

Qyteti-muze i Beratit po tërheq përherë e më shumë turistët vendas dhe të huaj. Sipas statistikave në bashkinë e këtij qyteti, në harkun e gjashtë muajve të parë të vitit 2011, këtë qytet e kanë vizituar 5 mijë turistë më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar. Sipas …

Read More »

Turizmi gjate vitit 2011

Gjate vitit 2011, situata e turizmit ne Berat sipas te dhenave qe kemi nga fluksi i vizitoreve ne Qendren Historike, rezulton  te jete pozitive. Sipas numrit te biletave te shitura ne Kala rezulton se jane 8729 vizitore te cilet kane hyre ne Berat ne periudhen Mars- Korrik 2011, prej te …

Read More »