Home / page 28

Blog Archives

Inaugurimi i shtegut te Gorices

Bashkia Berat, në bashkëpunim me Kompaninë SICALA dhe vullnetarin Camille Saillant dhe me ndihmën e Ambasadorëve të Natyrës pranë Qendrës Rinore Berat ka krijuar shtegun turistik të Kalasë së Goricës. Përgjatë shtegut të kalasë së Goricës janë vendosur panele me informacion në dy gjuhë si dhe stola dhe kosha mbeturinash …

Read More »

Certifikimi i guidave turistike

Bashkia Berat dhe Shoqata BID Berati, me mbështetjen e Programit Risi Albania dhe zbatimin e Shoqatës së Guidave Turistike Shqiptare NATGA, përfunduan trajnimin dhe certifikimin e Guidave profesionale turistike në Berat. Projekti kishte si qëllim trajnimin profesional të guidave turistike lokale. Me ardhjen e sezonit të ri turistik, qyteti i Beratit …

Read More »

Vizita e Kryetarit te Bashkise Berat z.Petrit Sinaj ne Austri

Në vijim të Programit të Bankës Boterore në Graz, Austri, ne datat 2-3 Mars Kryetari i Bashkisë Z. Petrit Sinaj mori pjese në Konferencen Globale për të Ardhmen Urbane. Të ftuar janë 1500 delegatë nga e gjithë bota, 180 folës (financierë,urbanistë,manaxherë të sukseshem etj).  

Read More »

Takimi per menaxhimin e mbetjeve urbane

Gjatë takimit të autoriteteve lokale të Rajonit të Beratit me Ambasadorin e Zvicrës në Shqiperi Z Christoph Graf dhe me përfaqësues të Programit të Qeverisë Zviceriane për mbështetjen e projektit të menaxhimit të mbetjeve urbane dhe menaxhimin e mbetjeve të ngurta në Rajonin e Beratit. Projekti kap shifrën e 2,400,000 …

Read More »

Bashkia Berat prezantohet në Simpoziumin e Kryetarëve të Bashkive të Europës Juglindore në qytetin e Graz-it Austri.

Në kuadër të Programit të Partneritetit Urban Banka Boterore-Austri, në qytetin e Graz-it po zhvillohet Simpoziumi i Kryetarëve të Bashkive të Europës Juglindore me qëllim për të ndihmuar qytetet dhe qeveritë lokale në Evropën Juglindore në një proces të modernizimit dhe reformës si dhe për të promovuar zhvillimin lokal dhe …

Read More »

Titulli “Qytetar Nderi” per z.Moikom Zeqo

Keshilli Bashkiak Berat i akordoi titullin “Qytetar Nderi” z.Moikom Zeqo. Ne ceremonine e dhenies se titullit krahas Kryetarit te Bashkise z.Petrit Sinaj dhe Kryetares se Keshillit Bashkiak znj.Nikoleta Manka ishin te pranishem deputetet e Qarkut te Beratit z.Eduard Shalsi, znj.Anila Agalliu, z.Eduard Bejko, Prefekti i Qarkut z.Fadil Nasufi , Keshilltaret …

Read More »

Dita Nderkombetare e Guidave Turistike

21 shkurt “Dita Nderkombetare e Guidave Turistike”. NATGA ne bashkepunim me Risi Albania organizuan guide ne disa qytete turistike. Bashkia Berat ne bashkepunim me shkollen e mesme hoteleri turizem “Kristo Isak” zhvilluan guiden turistike ne zonen me me atraksion per qytetin si dhe vizite ne Muzeun Etnografik.

Read More »

Fillimi i punimeve ne pedonalen e qytetit

Sot,u inaugurua fillimi i punimeve per vazhdimin e pedonales se qytetit.Te pranishem ishin Kryetari i Bashkise z.Petrit Sinaj,n/kryetaret,perfaqesues te firmes,si dhe stafi i Bashkise. Loti 3 eshte investimi i katërt  per sa i perket Qendres se qytetit. Loti 1 ishte  Rivitalizim i Bulevardit Republika sheshi qendror Teodor Muzaka ,Loti 2  Rikualifikim i …

Read More »

Dhurata per femijet e kopshteve

Sot stafi i Union Bank Dega Berat dhuroi disa lodra dhe mjete edukative per femijet e kopshtit ‘’Barrikade 2+3 ‘’ ne lagjen Deshmoret e Kombit dhe Qendren per Femijet me Aftesi te Kufizuara ‘’Une jam si ju’’. Bashkia Berat dhe Drejtoria e Ekonomike e Arsimit, gjen rastin te falenderoje Union …

Read More »