Home / page 10

Blog Archives

Festivali 45 i Kenges per Femije

Mbreme u zhvillua nata finale e Festivalit te 45 te Kenges per Femije, nje tradite e hershme, e cila starton me Festivalin e Pare te mbajtur nga i madhi Asqeri Kadena. Ne festival u prezantuan 14 kenge, fituesit dolen: Ne vend te pare Vasilja Vrusho, Arial Kapinova Ne vend te …

Read More »

Panairi Rajonal i Artizanatit në Berat

Zhvillohet Panairi Rajonal i Artizanatit në Berat Qyteti Sit në Unesco shënon rritje të madhe të numrit të turistëve . 35% më shumë vizitorë krahasuar me të njëjtën përiudhë të vitit 2017. Artizanët më të njohur të vendit, të cilët mbajnë në jetë traditat nëpërmjet krijimeve janë bashkuar në një …

Read More »

Promovimi i librit te shkrimtarit Viktor Canosinaj

Ne dt. 28 Prill 2017 Biblioteka Publike “Vexhi Buharaja” organizoi promovimin e romanit “Mall i Kalter” te shkrimtarit  durrsak Viktor Canosinaj. Romani eshte nje trill artistik mbi jeten e piktorit te njohur shqiptar Ibrahim Kodra. Gjate promovimit te librit u diskutua mbi mesazhet estetike te librit, jeten e Ibrahim Kodres …

Read More »

Vizita ne Bashkine Llovech,Bullgari

Gjate nje vizite te perfaqesuesve te Bashkise Berat ne Bashkine Llovech,Bullgari ( Sit Unesco). Ne kuader te bashkepunimit dhe vazhdimesise se marredhenive ndermjet dy bashkive binjake, Kryetarit te Bashkise Z.Petrit Sinaj i akordohet nje titull i vecante nga Kryetarja e Bashkise Llovech znj.Cornelia Marinova. Ne pritjen e organizuar nga Kryetarja …

Read More »

Gjysme Maratona e Beratit

Maratona e Beratit eshte nje nga evenimentet me te rendesishme ne qytetin tone.Nisi si nje risi por tashme eshte kthyer ne nje tradite,jo pak por 5 vjecare,e cila do te certifikohet nga Federata Shqiptare e Atletikes vitin tjeter.Synimi eshte qe ky aktivitet te kthehet ne nje marke te qytetit tone,pasi …

Read More »

5 Maj – Dita e Deshmoreve

Bashkia Berat,me rastin e 5 Majit,75-vjetorit te Dites se Deshmoreve,organizoi sot Homazhe ne Varrezat e Deshmoreve te Atdheut.Merrnin pjese familje te deshmoreve,pasardhes te Organizates se Familjeve te Deshmoreve,veterane,pasardhes te Komitetit te Veteraneve te LANÇ-Berat,anetare te Keshillit Bashkiak,perfaqesues te forcave politike,shoqata atdhetare,perfaqesues te Policise se Qarkut Berat,nxenes te shkollave ,femije te …

Read More »

Takimi i kryetarit te Bashkise me perfaqesues te Raiffeisen Bank

Diten e sotme,Bashkine Berat e vizitoi Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank Christian Canacaris, si dhe drejtues te larte prane tij per te pare nga afer mjediset e reja te Bashkise, si dhe arredimin e disa ambienteve te financuara nga Raiffeisen Bank. Gjate diskutimeve me Kryetarin e Bashkise z. Petrit …

Read More »

Ceremonia e dhenies se titullit “Nderi i Qytetit ” z. Arshin Xhezo

Bashkia Berat organizoi sot ne sallen e konferencave,ceremonine e dhenies se titullit”Nderi i Qytetit”,gazetarit te mirenjohur Arshin Xhezos(pas vdekjes),akorduar nga Keshilli Bashkiak i qytetit te Beratit.Moren pjese, qytetare,anetare te Keshillit Bashkiak,perfaqesues te institucioneve,shoqatave,komuniteteve fetare,gazetare,miq, te aferm etj. Ishin te pranishem Kryetari i Bashkise,z.Petrit Sinaj,Prefekti i Qarkut Berat ,z.Fadil Nasufi,Kryetarja e …

Read More »

Mbledhja e Keshillit Bashkiak date 28.04.2017

U zhvillua sot mbledhja e Keshillit Bashkiak me kete rend dite : 1. Relacion dhe Projekt – Vendim: Për dhënien e ndihmës ekonomike, pagesës së paaftësisë dhe kompensimit të energjisë elektrike për periudhën 1- 30 Prill 2017. 2. Relacion dhe Projekt – Vendim: Mbi një ndryshim të VKB Nr.62 datë …

Read More »

Panairi i artizaneve

Sot u organizua panairi i promovimit të vlerave të Beratit nga artizanë beratas në shëtitoren e qytetit. Ky aktivitet u mundësua nga bashkëpunimi i shumë institucioneve dhe partnerëve te ndryshem. Peshen kryesore e kishte Qendra e artizanatit”Margarita”,Shkolla e mesme profesionale Kristo Isak ,Shkolla e mesme profesionale Stiliano Bandilli si dhe …

Read More »