Home / Të Reja (page 50)

Të Reja

VIZIONI i Strategjise se Zhvillimit te Beratit -2010-2015

Berati i lashtë, qytet i Trashëgimisë Kulturore Botërore, me një komunitet që i gëzohet zhvillimeve harmonike dhe mundësive të barabarta, një qendër e turizmit ndërkombëtar, me ekonomi dinamike të mbështetur në agrobiznes  dhe artizanat të konsoliduar. Qëllimi 1 Qendër Ndërkombëtare e Turizmit Kulturor, mbështetur në turizmin familjar, që ruan dhe zhvillon …

Read More »

Konferencat Nderkombetare ne Berat

Organizimi i Konferencave Nderkombetare ne Berat ka synuar te evidentoje vlerat e bashkekzistences kulturore dhe fetare ne qytetin tone dhe t’a ktheje Beratin ne nje qender organizimesh elitare kulturore . Bashkia Berat ka organizuar evente te tilla si Konferenca ” Berati  per Shpetimin e Hebrejve ”, ”Konferenca per Dinastine e Qyprilinjve” …

Read More »

Qyteti i gjelbert,qytet i shendetshem

20- 25 m2 për banor është sipërfaqja e gjelbërt në qytetin e Beratit, përfshirë parqet dhe kodrat e gjelbëruara. 600 drurë dekorative jane mbjellë vetëm gjatë vitit 2010 Jane shtuar sipërfaqet e gjelbërta në lagjet ‘’Çlirim’  , ‘’Deshmorët e Kombit’’, ‘’Donika Kastrioti’’, ‘’Uznovë’’ , ‘’Jani Vruho’’, ‘’22 Tetori’’ në bashkëpunim …

Read More »

Sherbimet Publike

Bashkia Berat ka vlerësuar shërbimet publike si shërbime që ndikojnë në mënyrë të drejpërdrejtë tek qytetari. Përmirësimi i tyre çdo vit ka qenë dhe do të mbetet prioritet i punës tonë. Sot në rrugën drejt hyrjes në familjen e madhe europiane, sektorët e shërbimit hasin sfida të mëdha, sfida të …

Read More »

Plani i ri per Bulevardin Kryesor

Ky studim ka ne thelb  rikonfiguriminin e bulevardit “Republika”, te sheshit qendror te qytetit ,axhensise si edhe trajtimin e rrjetit rrugor dhe infrastruktures nentokesore ne shëtitoren Osumi si dhe te rruges Antipatrea (nga sheshi i axhensise deri tek merkatoja e qytetit). Rikompozimi nga pikëpamja arkitektonike  duke  trajtuar veshjen me pllaka …

Read More »

DREJTORIA E SHERBIMEVE SOCIALE

Drejtoria  e Sherbimeve Sociale, ashtu si edhe sistemi i Mbrojtjes Sociale ne Shqiperi, eshte perfshire ne nje proces te reformimit teresor si ne strukturen e saj , ashtu edhe ne pergjegjesite , problematiken e punes , me synim minimizimin e perjashtimit social per komunitetet ,grupet e individet ne nevoje. Nder …

Read More »

Sherbime Publike

Bashkia Berat ka vlerësuar shërbimet publike si shërbime që ndikojnë në mënyrë të drejpërdrejtë tek qytetari. Përmirësimi i tyre çdo vit ka qenë dhe do të mbetet prioritet i punës tonë. Sot në rrugën drejt hyrjes në familjen e madhe europiane, sektorët e shërbimit hasin sfida të mëdha, sfida të …

Read More »

Plani për Zhvillimin e Turizmit

Bashkia Berat nënshkroi kontratën me Organizatën Hollandeze për Zhvillim (SNV) në muajin Prill 2010 për hartimin e Planit të Veprimit të Turizmit për Beratin. Projekti synon zhvillimin e destinacionit të një siti në UNESCO dhe ka disa aktivitete: a-      Hartimin e një Plani Veprimi për Turizmin b-      Studim mbi potencialet …

Read More »