Home / Aktivitete / Njeriu i Vitit, Klodian Allajbeu

Njeriu i Vitit, Klodian Allajbeu

Në praninë e shumë qytetarëve beratas, intelektualëve, njerëzve të artit, shkencës e kulturës, si dhe përfaqësues të pushtetit vendor është organizuar në një nga lokalet e qytetit, ceremonia solemne e dhënies së çmimit “Njeriu i Vitit” 2012. Komisioni vlerësues pasi ka parë të gjitha propozimet ka vendosur që çmimi “Njeriu i Vitit” 2012 ti jepet Dr. Klodian Allajbeu me motivacionin: “Intelektual i spikatur”. Sipërmarrës i suksesshëm dhe drejtues me performancë të lartë menaxheriale në fushën e shërbimit shëndetësor në Shqipëri dhe Kosovë. Nëpërmjet Spitalit Amerikan që ka themeluar dhe drejton, ka kontribuar në mbrojtjen e jetës dhe shëndetin e qytetarëve dhe ka mbështetur e financuar shërbime falas për shumë qytetarë në nevojë”. Me këtë rast, në fjalën e tyre, Z. Fadil Nasufi, kryetari Bashkisë Berat dhe Prefekti i Qarkut Z. Bujar Hoxhaj, vlerësuan kontributin intelektual, shkencor e human të Dr. Klodian Allajbeu.
Vetë Dr. Klodiani, ndërsa ka falënderuar Bashkinë Berat, për vlerësimin që i ka bërë punës së tij duke i dhënë çmimin “Njeriu i Vitit” 2012, u ka thënë bashkëqytetarëve të vet se uron që mos të kenë kurrë nevojë për shërbim mjekësor, por nëse ky shërbim do t’u duhet, ata nën kujdesin e tij të veçantë, do ti kenë në çdo kohë hapur dyert e Spitalit Amerikan që ai drejton. Po kështu në bashkëbisedim me mjekët Beratas, Dr. Klodian Allajbeu, ka ftuar për specializim falas në Spitalit Amerikan, njërin prej mjekëve që do të përdor aparaturën e skanerit mjekësor të ardhur ditët e fundit në spitalin e Beratit. Gjithashtu ai premtoi lidhjen online, të Spitalit Rajonal të Berati me Spitalin Amerikan, gjë që do të bëj të mundur marrjen në një kohë të shpejtë e më të specializuar të përgjigjes së analizave të kryera në Spitalin Rajonal të Beratit. Sipas mjekëve Beratas, komunikimi online i Spitalit Rajonal të Beratit me Spitalin Amerikan, është një mundësi dhe shërbim që do tu mundësoj pacientëve të rajonit të Beratit një shërbim më cilësorë e të më shpejtë se më parë.

KUSH ËSHTË DR. KLODIAN ALLAJBEU, DREJTOR I PERGJITHSHEM I SPITALIT AMERIKAN?

• Ka lindur ne qytetin e Beratit me 21.04.1978

• Ne vitin 1992 përfundoi shkollën 8-vjeçare “1 Maj” Berat

• Përfundoi arsimin e mesem ne Shkollen e Mesme, Kolegji Turk “ Mehmet Akif” Tiranë, 1996

• Ne vitin 2003 perfundoi arsimin e larte ne Fakulteti i Mjekësisë, Universtiteti i Ankarasë, Turqi

• 2003 – 2006 Specializim në Kardiologji, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Ankarasë, Turqi

• 2006 – Specializim ne Baylor Texas per Menaxhim Spitalor

• 2008 – 2012 Specializim ne Mjekësinë Interne Universiteti Tiranes Fakulteti Mjekesise

• 2009 – 2012 Universiteti Cardiff, MBA

• 2012 – Ndjek PHD ne Universitetin e Tiranes Fakulteti Mjekesise me teme “Ndikimi i Infeksioneve Spitalore ne parametrat e kost efektivitetit”

EKSPERIENCA E TIJ ESHTE MJAFTE E PASUR:
• 2003-2005 Mjek asistent ne Spitalin Universitar te Ankarasë

• 2006-2012 Themelues dhe Drejtor i Përgjithshëm, (CEO) Spitali Amerikan
Spitali Amerikan 1, Tiranë
Spitali Amerikan 2, Tiranë
Spitali Amerikan Fier
Spitali Amerikan Durrës
Spitali Amerikan Prishtinë, Kosovë

PJESEMARRES DHE KONTRIBUTOR NE SHUME EVENTE ME KARAKTER SHKENCOR, ARSIMOR, KULTUROR ETJ… :
• Mars 2007 – Sistemi Shëndetësor ne Vendet e Evropës Juglindore. E kaluara dhe zhvillimet e viteve te fundit.

• Janar 2008 – Konferenca e 28 Nderkombetare e Laboratorit ne Rio de Janerio “Infeksionet Spitalore”

• Maj 2008 – Konferenca Ndërkombëtare e Kardiologjisë Paris

• Janar 2009 – Konferenca “The Economist “ Sfidat e reja te ne Sistemin Shëndetësor”

• Qershor 2009 – Konferenca Shëndetësia dhe problematika ne “Bashkimin Evropian”

• 2009 – Themelues dhe President i YES for Albania (Young enterpretneur of Europe)
1. 1. Iniciator dhe financues i projekteve shëndetësore në vend dhe jashtë tij;
30.07.2012 – Spitali Amerikan, shërbime mjekësore falas për banorët e Mitrovicës

2. Iniciator dhe mbështetës i projekteve arsimore në vend:
19.12.2012 – Spitali Amerikan, financues në projektin “ Arsimi, projekti që na bashkon. 100 bursa falas për studentët më të mirë shqiptarë”

• Shkurt 2010 – Seminari “Menaxhimi bazuar ne Cilësi dhe Kost Efektivitet” New York USA

• Tetor 2012 – Konferenca e “ Shëndetësia dhe Kriza Financiare Globale” Londer GB

• Financues dhe mbështetës ne organizimin e festimeve me rastin e “ 100 Vjetorit” te pavarësisë ne Berat.

• Shërbime falas për qytetaret beratas dhe qytetare te tjerë ne nevoje…
PER TE GJITHA KETO BASHKIA BERAT I KA AKORDOUAR, DR. KLODIAN ALLAJBEU ÇMIMIN “NJERIU I VITIT” 2012!Në praninë e shumë qytetarëve beratas, intelektualëve, njerëzve të artit, shkencës e kulturës, si dhe përfaqësues të pushtetit vendor është organizuar në një nga lokalet e qytetit, ceremonia solemne e dhënies së çmimit “Njeriu i Vitit” 2012. Komisioni vlerësues pasi ka parë të gjitha propozimet ka vendosur që çmimi “Njeriu i Vitit” 2012 ti jepet Dr. Klodian Allajbeu me motivacionin: “Intelektual i spikatur”. Sipërmarrës i suksesshëm dhe drejtues me performancë të lartë menaxheriale në fushën e shërbimit shëndetësor në Shqipëri dhe Kosovë. Nëpërmjet Spitalit Amerikan që ka themeluar dhe drejton, ka kontribuar në mbrojtjen e jetës dhe shëndetin e qytetarëve dhe ka mbështetur e financuar shërbime falas për shumë qytetarë në nevojë”. Me këtë rast, në fjalën e tyre, Z. Fadil Nasufi, kryetari Bashkisë Berat dhe Prefekti i Qarkut Z. Bujar Hoxhaj, vlerësuan kontributin intelektual, shkencor e human të Dr. Klodian Allajbeu.
Vetë Dr. Klodiani, ndërsa ka falënderuar Bashkinë Berat, për vlerësimin që i ka bërë punës së tij duke i dhënë çmimin “Njeriu i Vitit” 2012, u ka thënë bashkëqytetarëve të vet se uron që mos të kenë kurrë nevojë për shërbim mjekësor, por nëse ky shërbim do t’u duhet, ata nën kujdesin e tij të veçantë, do ti kenë në çdo kohë hapur dyert e Spitalit Amerikan që ai drejton. Po kështu në bashkëbisedim me mjekët Beratas, Dr. Klodian Allajbeu, ka ftuar për specializim falas në Spitalit Amerikan, njërin prej mjekëve që do të përdor aparaturën e skanerit mjekësor të ardhur ditët e fundit në spitalin e Beratit. Gjithashtu ai premtoi lidhjen online, të Spitalit Rajonal të Berati me Spitalin Amerikan, gjë që do të bëj të mundur marrjen në një kohë të shpejtë e më të specializuar të përgjigjes së analizave të kryera në Spitalin Rajonal të Beratit. Sipas mjekëve Beratas, komunikimi online i Spitalit Rajonal të Beratit me Spitalin Amerikan, është një mundësi dhe shërbim që do tu mundësoj pacientëve të rajonit të Beratit një shërbim më cilësorë e të më shpejtë se më parë.

KUSH ËSHTË DR. KLODIAN ALLAJBEU, DREJTORI I PERGJITHSHEM I SPITALIT AMERIKAN

• Ka lindur ne qytetin e Beratit me 21.04.1978

• Ne vitin 1992 përfundoi shkollën 8-vjeçare “1 Maj” Berat

• Përfundoi arsimin e mesem ne Shkollen e Mesme, Kolegji Turk “ Mehmet Akif” Tiranë, 1996

• Ne vitin 2003 perfundoi arsimin e larte ne Fakulteti i Mjekësisë, Universtiteti i Ankarasë, Turqi

• 2003 – 2006 Specializim në Kardiologji, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Ankarasë, Turqi

• 2006 – Specializim ne Baylor Texas per Menaxhim Spitalor

• 2008 – 2012 Specializim ne Mjekësinë Interne Universiteti Tiranes Fakulteti Mjekesise

• 2009 – 2012 Universiteti Cardiff, MBA

• 2012 – Ndjek PHD ne Universitetin e Tiranes Fakulteti Mjekesise me teme “Ndikimi i Infeksioneve Spitalore ne parametrat e kost efektivitetit”

EKSPERIENCA E TIJ ESHTE MJAFTE E PASUR:
• 2003-2005 Mjek asistent ne Spitalin Universitar te Ankarasë

• 2006-2012 Themelues dhe Drejtor i Përgjithshëm, (CEO) Spitali Amerikan
Spitali Amerikan 1, Tiranë
Spitali Amerikan 2, Tiranë
Spitali Amerikan Fier
Spitali Amerikan Durrës
Spitali Amerikan Prishtinë, Kosovë

PJESEMARRES DHE KONTRIBUTOR NE SHUME EVENTE ME KARAKTER SHKENCOR, ARSIMOR, KULTUROR ETJ… :
• Mars 2007 – Sistemi Shëndetësor ne Vendet e Evropës Juglindore. E kaluara dhe zhvillimet e viteve te fundit.

• Janar 2008 – Konferenca e 28 Nderkombetare e Laboratorit ne Rio de Janerio “Infeksionet Spitalore”

• Maj 2008 – Konferenca Ndërkombëtare e Kardiologjisë Paris

• Janar 2009 – Konferenca “The Economist “ Sfidat e reja te ne Sistemin Shëndetësor”

• Qershor 2009 – Konferenca Shëndetësia dhe problematika ne “Bashkimin Evropian”

• 2009 – Themelues dhe President i YES for Albania (Young enterpretneur of Europe)
1. 1. Iniciator dhe financues i projekteve shëndetësore në vend dhe jashtë tij;
30.07.2012 – Spitali Amerikan, shërbime mjekësore falas për banorët e Mitrovicës

2. Iniciator dhe mbështetës i projekteve arsimore në vend:
19.12.2012 – Spitali Amerikan, financues në projektin “ Arsimi, projekti që na bashkon. 100 bursa falas për studentët më të mirë shqiptarë”

• Shkurt 2010 – Seminari “Menaxhimi bazuar ne Cilësi dhe Kost Efektivitet” New York USA

• Tetor 2012 – Konferenca e “ Shëndetësia dhe Kriza Financiare Globale” Londer GB

• Financues dhe mbështetës ne organizimin e festimeve me rastin e “ 100 Vjetorit” te pavarësisë ne Berat.

• Shërbime falas për qytetaret beratas dhe qytetare te tjerë ne nevoje…
PER TE GJITHA KETO BASHKIA BERAT I KA AKORDOUAR, DR. KLODIAN ALLAJBEU ÇMIMIN “NJERIU I VITIT” 2012!

Home / Activities / Person of the Year, Klodian Allajbeu

Person of the Year, Klodian Allajbeu

The Municipality of Berat selected the person of the year 2012. He is Klodian Allajbeu, president of the American Hospital of Tirana.  Dr. Klodian is known to have helped a lot of people in need, offering them free medical services. Dr. Klodian promised to further continue his work, to come to the assistance of the poor people and to help the city of Berat i its efforts toward development. The American Hospital helped also the Municipality of Berat to organize the activities for the 100th anniversary of independence.