Home / page 31

Blog Archives

Dita e Gatimeve Tradicionale

Bashkia Berat organizoi këtë vit Ditën e Gatimeve Tradicionale në Qytetin e Beratit. Me mbështetjen e Risi Albania, Bashkia Berat dhe eksperti i Gatimeve Tradicionale, Z. Josif Mio, organizuan tre ditë trajnime intensive me nxënës të shkollës Hoteleri Turizëm, nxënës të Shkollë Profesionale Leta si dhe me anëtarë të Komunitetit …

Read More »

Aktiviteti ne Kopshtin “Uznove”

Me rastin e Festave te Fundvitit,Kryetari i Bashkise Berat z.Petrit Sinaj morri pjese ne festen e organizuar nga Kopshti “Uznove”.Kryetari uroi te gjithe femijet per Vitin e Ri 2016,dhe u shperndau atyre dhurata.

Read More »

Aktivitet i nxenesve me rastin e Festave te Fundvitit

Drejtoria Arsimore Rajonale Berat,ne bashkepunim me Qendren Kulturore “Margarita Tutulani” organizuan manifestimin festiv,ne prag te Krishtlindjeve dhe Vitit te Ri me pjesemarrjen e nxenesve te shkollave 9 vjecare dhe te mesme te qytetit.Ne kete aktivitet pershendeten dhe uruan per festat e fundvitit Kryetari i Bashkise z.Petrit Sinaj,Prefekti i Qarkut z.Fadil …

Read More »

Trajnimi per Diten e Gatimeve Tradicionale

Për të dytin vit radhazi, Bashkia Berat së bashku me partnerët organizoi Trajnimet ne Fushën e Gatimeve Tradicionale me nxënës të Shkollës Kristo Isak, Shkollës së Formimit Profesional Leta si dhe me anëtarë të Komunitetit Rom dhe Egjiptian. Kurset i paraprijnë organizimit të Ditës së Gatimeve Tradicionale e cila do …

Read More »

Trajnim mbi trashegimine kulturore

Në datat 13-20 dhjetor 2015, specialistë të Bashkisë Berat morën pjesë në shkollën e Zyrës së UNESCO-s në Venecia për përdorimin e qëndrueshëm dhe kursimin e energjisë në banesat historike. Në këtë shkollë merrnin pjesë specialistë të trashëgimisë nga Evropa Juglindore. U studiua shembulli i Venecias dhe u hartuan projekt …

Read More »

Mbledhja e Keshillit Bashkiak ,date 21.12.2015

Ditën e Hënë , datë 21.12 .2015, ora 10:00,në sallën e Pallatit te Kulturës u zhvillua mbledhja e radhës e  Këshillit Bashkiak me këtë rend dite : 1. Informacion“Për Dhënien e Ndihmës Ekonomike për Periudhën 1-31 Dhjetor 2015 . 2. Relacion dhe Projekt-Vendim “Mbi Miratimin e Bursave për Nxënësit dhe …

Read More »

Panairi i Festave te Fundvitit

Panairi i Festave të Fundvitit 18.12.2015-31.12.2015 Përgjatë pedonales së qytetit u paraqitën vlerat e Agrobiznesit dhe Artizanatit. Në panairin e fundvitit u ekspozuan prodhimet e zones si : ulliri, vera, fruta, perime. Vlerat kulturore të paraqitura nën punimet e drurit, produkte të ricikluara, qëndistari, punëdore, bizhuteri.

Read More »

Panairi i Agrobiznesit ne sheshin qendror te qytetit

Ministri i Bujqesise Edmond Panariti ka inspektuar Panairin e Fundvitit te Agrobiznesit ne qytetin e Beratit.Ministri ka vleresuar cilesine e prodhimeve te zones,te cilat tha ai jane vlere jo vetem per tregun tone,por edhe ate te huaj. Ministri i Bujqesise,Edmond Panariti ka inspektuar Panairin e Agrobiznesit ne Berat,ku jane ekspozuar …

Read More »

Takim per menaxhimin e mbetjeve urbane

Përfaqsues të Bashkisë Berat zhvilluan sot një takim të rëndësishëm ku u prezantuan teknika të reje dhe inovative me përfaqsues të kompanisë zviceriane EPPM. Bashkia Berat e konsideron shërbimin e pastrimit të qytetit si një e drejtë thelbësore të qytetarëve dhe si një shërbim që duhet të jetë gjithnjë në …

Read More »