Home / page 32

Blog Archives

Takim me Përfaqësuesin e Përhershëm të Programit të Kombeve te Bashkuara ne Shqipëri ( PNUD) Z. Brian J. Williams.

Në Bashkinë Berat u zhvillua një takim ndërmjet Përfaqësuesit të Përhershëm të Programit të Kombeve te Bashkuara ne Shqipëri ( PNUD) Z. Brian J. Williams dhe Nënkryetarit të Bashkisë Berat Z. Çlirim Brisku. Gjatë takimi palët vlerësuan projektet e përbashkëta të zbatuara në qytetin e Beratit, të cilat kanë iniciuar …

Read More »

Komedia “Me e vertete se e verteta”

 “Me e Vertete se e Verteta”, nje komedi nga Martial Courcier, realizuar ne skenen e pallatit te kultures “Margarita Tutulani” Berat,ne datat 15 dhe 16 dhjetor 2015, nga regjizor dhe aktor Marsel Greva ,me drejtor artistik Renuard Nimani.Kostumograf Ened Kuka dhe formulim muzikor Eno Shori ,me aktoret Laura Nezha dhe …

Read More »

Kryetari i Bashkise pret një grup nxënësish miq të librit, të Shkollës Irfan Ngjeqari.

Kryetari i Bashkisë Z. Petrit Sinaj, në prag të Festave të Fundvitit , priti në zyren e tij, një grup nxënësish të klasave të dyta të Shkollës Jopublike Irfan Ngjeqari. Ai iu uroi nxënësve suksese në procesin arsimor dhe i përgëzoi për nismen e tyre ‘’ Miq të librit’’. Kryetari …

Read More »

Rehabilitimi i kanalizimeve ne lagjen “10 Korriku”

Bashkia Berat ka nisur nderhyrjet per rehabilitimin e kanalizimeve te ujerave te larta ne lagjen “10 Korriku”,ne pallatet e Burimit.Ky investim pritet te zgjidhe problematiken e banoreve te pallateve te krijuar prej 20 vitesh. Brenda 10 ditesh, investimi i Bashkise perfundon dhe i jep zgjidhje problemit te permbytjes jo vetem …

Read More »

Ceremonia e ndezjes se dritave per festen e Vitit te Ri

Ne vijim te aktiviteteve te festave te fundvitit ,dje Bashkia Berat organizoi ceremonine e ndezjes se dritave.Ne ceremoni ishin te pranishem qytetare,nxenes te shkollave te qytetit.Kryetari i Bashkise,z.Petrit Sinaj , uroi qytetaret per festat e fundvitit,dhe se bashku me nje grup valltaresh te Qendres Kulturore ndezen dritat e pemes se …

Read More »

Berati prezantohet në Konferencën Ndërkombëtare :Trashëgimia, një mjet zhvillimi në zemër të objektivave të Bashkive dhe Rrjeteve të tyre .

Në datat 09 dhe 10 Dhjetor 2015, Organizata Franceze e Qyteteve të Artit dhe Historisë , në bashkëpunim me Ministrinë Franceze të Kulturës, Ministrinë e Jashtme të Francës, Ambasadën Franceze dhe Ministrinë e Kulturës Shqipëri, organizuan Konferencën  Ndërkombetare Trashëgimia, një mjet zhvillimi në zemër të objektivave të Bashkive dhe Rrjeteve …

Read More »

Buxhetimi me pjesemarrje

Bashkia Berat ,Drejtoria e Sherbimit Social ne bashkepunim me UN WOMEN dhe shoqaten per “Mbrojten e Te drejtave te grave qytetare dhe fshatare”,organizuan nje tryeze ne lidhje me Buxhetimin me pjesmarrje . Qellimi i tryezes ishte perfshirja e burrave dhe grave ne procesin e buxhetimit, duke shprehur te drejta te …

Read More »

Berati i bashkohet qyteteve Europiane që nënshkruajnë ‘’Deklaraten për Paqe’’.

Një projekt Europian që promovon zhvillimin dhe edukimin për paqen për të përmirësuar mirëqënien e popujve. Iniciativa e filluar nga Zv Presidenti i parë i Parlamentit Europian Xhani Pitella, propozon të stimulojë nëpërmjet nënshkrimit të Deklaratës, çdo lloj iniciative dhe aktivitet që favorizon proceset e paqes në vlerën e saj …

Read More »

Aktivitet kunder trafikimit te qenieve njerezore

Drejtoria e Sherbimit Social,ne Bashkine Berat, ne bashkepunim me Qendren Vatra organizoi nje tryeze, qellimi i te ciles ishte sensibilizimi ne lidhje me Trafikimin e qenieve njerezore.Takimi u zhvillua me grate trajtuese me ndihme ekonomike te Njesise Administrative Nr.1    

Read More »