Home / Aktivitete (page 31)

Aktivitete

Shqipëria ndër vitet 1858-1945 e fokusuar nga artistët e kohës

Me rastin e 28 nëntorit në qytetin e Beratit është hapur ekspozita e fotografive të artistëve të mëdhënj shqiptarë. Në këtë ekspozitë pasqyrohet një larmi e madhe tematikash, skena nga jeta e përditshme, peisazhe të jetës së fshatit dhe qytetit, ceremoni fetare dhe mortore, portrete kryengitësish shqiptarë, personalitete të njohura …

Read More »

Berat Ekselencë

Albanian Excellence dhe Agjencia Telegrafike Shqiptare me mbështetjen e Bashkisë, Prefekturës dhe Këshillit të Qarkut Berat organizuan në datat 12-13 Prill aktivitetin “Përgjithnjë Berat”. Gjatë këtij aktiviteti shumëdimensional u krye pastrimi i qytetit me pjesëmarrjen e nxënsve të shkollave, të qytetarëve të Beratit, personazheve të librit “Berati, histori suskesi”, përfaqësuesve …

Read More »

Ekspozita e Piktorit Bajram Mato

Në datën 29 Mars, në sallën e Galerisë “Edward Lear” Berat u organizua Ekspozita e piktorit Bajram Mato. Në ekspozitë u ekspozuan disa nga pikturat më të mira të piktorit. Ndër to dallonin ngjyrat e ndezura, autoportretet, skenat e fshatit etj. Pjesëmarrja ne ekspozitë ishte e konsiderueshme. Në fund të …

Read More »

Dita e Verës

Bashkia Berat në bashkëpunim me partnerë të tjerë organizoi një sërë veprimtarish me rastin e Ditës së Verës. Në orën 09.00 në lumin Osum u organizua aktiviteti Lumi është Jetë. Ky aktivitet u Organizua nga Federata Shqiptare e Rafting me mbështetjen e Komitetit Olimpik Kombetar Shqiptar, Bashkise Berat dhe Shkolles …

Read More »

Çmimi i Ekselences 2013

Ne Daten 5 Mars Bashkia Berat organizoi nje aktivitet me rastin e shpalljes se nxenesve ekslent per maturen e vitit te katert. Aktiviteti u shoqerua me kercim dhe kenge nga talentet e reja. Falenderojme gjithe pjesemarresit per pjesemarrjen e tyre. Nxenesit ekselent te ketij viti u shpallen: Alteo Hysi, Pirro …

Read More »

Vizite ne Maternitet me Rastin e 8 Marsit

Kryetari i Bashkise Berat Z. Fadil Nasufi se bashku me punonjese gra ne Bashkine Berat bene nje Vizite ne Maternitetin e Spitalit Berat. Ata vizituan dhe folen me nenat e reja si dhe i uruan duke i dhuruar lule.

Read More »

Festa e 8 Marsit

Bashkia Berat me rastin e festes se 8 Marsit organizoi ne Tavernen Ajka nje aktivitet me grate te cilat kane dhene kontribute qytetare. Ne kete aktivitet u nderuan me cmim per kontribute te spikatura Znj. Liljana Bica, Znj. Nikoleta Manka dhe Znj. Teuta Qose si dhe perfaqesuese te organizatave PNUD …

Read More »

Festa e 7 Marsit

Bashkia Berat organizoi diten e djeshme nje takim me mesuesit me rastin e festes se 7 Marsit. Ne kete takim Bashkia nderoi me cmimin e mirenjohjes mesuesit Fitore Suljemani dhe Thanas Greku. Takimi u shoqerua me muzike dhe me nje kokteil.

Read More »

Djaloshi nga Berati shpallet piktori i ri më i mirë në botë

Në konkursin ndërkombëtar të piktorëve “A Youthful Vision 2012” për moshat 13-15 vjeç, që u zhvillua në Sllovaki, organizuar nga UNESCO në kuadër të projektit “World Heritage”, Adi Totaj nga qyteti i Beratit ka fituar çmimin e parë. Adi Totaj është shpallur piktori më i mirë mes 1458 të rinjve …

Read More »

Kryqi në Ujërat e Lumit Osum

6 janari, dita që simbolizon ujin e “bekuar”, përcillet çdo vit si një festë e madhe për të gjithë besimtarët e krishterë dhe jo vetëm. Ata përkujtojnë pagëzimin e Jezu Krishtit në ujërat e lumit Jordan. Veç shumë qytetarëve beratas pa dallim besimi, në këtë rit fetar, merrnin pjesë edhe …

Read More »