Home / Të Reja Nga Kultura

Të Reja Nga Kultura

Ekspozita kolektive “Retrospektiva e ndjenjave”

  Dje pasdite, në mjediset e Galerisë së Arteve “Edward Lear” u çel ekspozita kolektive “Retrospektiva e ndjenjave” e tri artisteve të gjimnazit “Babë Dudë Karbunara”:#Flavia_Gjishti#Margarita_Xhaxho#Jerisa_Koka Në këtë ekspozitë u paraqitën 50 vepra të kompozuara në teknika të ndryshme të artit pamor. Krijimet e piktoreve të talentuara u ndoqën me …

Read More »

Delegacion i Komunes Berat ne France

Delegacioni i Komunes Berat ne France zhvilloi sot ne daten 6 Tetor nje vizite zyrtare ne Bashkine Berat. Vizita u realizua ne kuadrin e vendosjes se lidhjeve te bashkepunimit ndermjet dy qyteteve, kryesisht lidhje ne fushen e kultures, artit, sociale, shkembimeve me te rinjte e qyteteve dhe komuniteteve. Kryetar i …

Read More »

Një ditë si Sofia prezantohet në Berat

Shtëpia Botuese “Saras” ka prezantuar dje në sallën e bibliotekës së qytetit të Beratit librin e autores Monika Stafa “Një ditë si Sofia”. Intelektualë dhe lexues të këtij qyteti iu bashkuan një bashkëbisedimi për librin dhe mbi atë çfarë po përjeton shoqëria shqiptare sot, pjesë e cila preket dhe nga …

Read More »

Takimet Muzikore të Dy Botëve

Foto nga aktiviteti Takimet Muzikore të Dy Botëve, Edicioni I VII-të i Festivalit Ndërkombëtar. Ky aktivitet u zhvillua në datat 5 dhe 6 Tetor në Muzeumet Onufri dhe Etnografik. Ai u zhvillua në kuadër të Ditëve të Trashëgimisë Kulturore Evropiane nga Fondacioni Art dhe Trashëgimi dhe Bashkia Berat

Read More »

Shkrimtari Bashkim Shehu promovon romanin “Loja, shembja e qiellit”

Shkrimtari Bashkim Shehu ka promovuar në bibliotekën Vehxhi Buaraja romanin “Loja, shembja e qiellit”. Ai ka zhvilluar në bibliotekën e qytetit një bashkëbisedim me lexuesit e Beratit, të cilët e quajtën nipin e tyre. Në këtë aktivitet kulturor, veç shumë lexuesve beratas, merrnin pjesë edhe Kryetari i Bashkisë Fadil Nasufi, …

Read More »

Festivali Folklorik Kombëtar i Sazeve dhe Isopolifonisë

Muajin e kaluar u organizua edicioni i 8-të i Festivalit Folklorik Kombëtar të Sazeve dhe Isopolifonisë. Aktiviteti për dy ditë më rradhë solli në Berat interpretime virtuoze nga trevat e Shqipërise se Jugut. Ai jo vetëm gjallëroi jetën kulturore dhe artistike të qytetit, por edhe ishte një mundësi e shkëlqyer …

Read More »

Dita Botërore e Librit

Ne Kuadrin e Ditës Botërore te Librit, Shkolla e Mesme Artistike “Ajet Xhindole” ne bashkëpunim me bibliotekën “Vexhi Buharaja” zhvilluan ne ambientet e bibliotekës aktivitetin kulturor me teme: “Libri miku ynë me I mire”. Nje nga synimet kryesore te aktivitetit ishte te sensibilizonte qytetaret e Beratit si dhe te rinjtë …

Read More »

Djaloshi nga Berati shpallet piktori i ri më i mirë në botë

Në konkursin ndërkombëtar të piktorëve “A Youthful Vision 2012” për moshat 13-15 vjeç, që u zhvillua në Sllovaki, organizuar nga UNESCO në kuadër të projektit “World Heritage”, Adi Totaj nga qyteti i Beratit ka fituar çmimin e parë. Adi Totaj është shpallur piktori më i mirë mes 1458 të rinjve …

Read More »