Home / Të Reja Nga Kultura / Dita Botërore e Librit

Dita Botërore e Librit

Ne Kuadrin e Ditës Botërore te Librit, Shkolla e Mesme Artistike “Ajet Xhindole” ne bashkëpunim me bibliotekën “Vexhi Buharaja” zhvilluan ne ambientet e bibliotekës aktivitetin kulturor me teme: “Libri miku ynë me I mire”.
Nje nga synimet kryesore te aktivitetit ishte te sensibilizonte qytetaret e Beratit si dhe te rinjtë e qytetit te kthejnë vështrimin drejt librit e dijes si një mjet shume I rëndësishëm për te qene te suksesshëm ne jete.
Biblioteka gjithashtu beri promovimin e gjithë autoreve dhe romaneve me te bukur te te gjitha kohërave mbështetur ne një botim te paraqitur ne revistën “Times”.
Biblioteka vlerësoi gjithashtu te gjithë autoret shqiptarë qe I kane kushtuar punime te te gjitha gjinive qytetit te tyre si dhe vetë autoret artisti qe e kane ngritur edhe me lart emrin e qytetit te tyre.
Një falënderim I veçante shkon për te gjithë anëtaret e bibliotekës lexues te pasionuar pas librit artistic dhe shkencor te cilët janë gjithashtu edhe miq te mire te librave .