Home / Aktivitete (page 34)

Aktivitete

“Për një Berat të pastër”

Bashkia Berat në mbështetje të nismës kombëtare “Për një Shqipëri të Pastër”, si dhe me rastin e sezonit turistik hartoi Planin e Veprimit “Për një Berat të Pastër” të detajuar , zonën ku do të pastrohet, sasitë dhe llojin e mbetjeve që do te largohen, mjetet që do të përdoren, …

Read More »

UNESCO, trajnim në Berat për rreziqet ndaj trashëgimisë

Katastrofat natyrore dhe njerëzore janë në rritje. Impaktet e tyre në jetët e njerëzve si dhe mbi burimet e çmuara të trashëgimisë kanë shkaktuar shqetësimin e shumë organizatave, përfshirë OKB-në dhe Komisionin Evropian. Shkatërrimet ndodhin, dhe ndërsa shumica e tyre nuk mund të parandalohen, masa parapërgatitore mund të zbusin ose …

Read More »

Në qytet pa makinën time

Bashkia Berat ne kuader te 22 Shtatorit Dites Nderkombetare “Ne qytet pa makinen time” organizoi shetitjen me biciklete ne shetitore, ne segmentin Shkolla “B.D.Karbunara”- Ura e varur. Ky aktivitetet i cili u realizua ne bashkepunim me Policine e Qarkullimit  Rrugore dhe Drejtorine Arsimore ka si qellim sensibilizimin e qytetareve per perdorimin …

Read More »

Turizmi gjate vitit 2011

Gjate vitit 2011, situata e turizmit ne Berat sipas te dhenave qe kemi nga fluksi i vizitoreve ne Qendren Historike, rezulton  te jete pozitive. Sipas numrit te biletave te shitura ne Kala rezulton se jane 8729 vizitore te cilet kane hyre ne Berat ne periudhen Mars- Korrik 2011, prej te …

Read More »

Kamp veror per femijet e qytetit te Beratit

Drejtoria e Sherbimeve Sociale Titulli i projektit: Kamp veror per femijet e qytetit te  Beratit Zbatuesi: Bashkia Berat, Drejtoria e Sherbimeve Sociale, NJMF dhe  Qendra “Lira” Financuar : Organizata “Save the Children” Qellimi: Kalimi i kohes se lire gjate pushimeve te veres ne menyre  sa me aktive dhe argetuese, trajtimi …

Read More »

Banesat Sociale

Bashkia  Berat  e  ka vleresuar  strehimin si nje nga prioritet  e politikave te saj sociale, nisur kjo edhe nga nevoja  gjithnje e ne rritje te kerkesave te qytetareve per banese .Vazhdimisht prane Bashkise Berat paraqiten qytetare, te cilet per shkak te mungeses se burimeve te tyre financiare, kerkojne mbeshtetjen e …

Read More »