Home / Aktivitete (page 28)

Aktivitete

Trajnim mbi trashegimine kulturore

Në datat 13-20 dhjetor 2015, specialistë të Bashkisë Berat morën pjesë në shkollën e Zyrës së UNESCO-s në Venecia për përdorimin e qëndrueshëm dhe kursimin e energjisë në banesat historike. Në këtë shkollë merrnin pjesë specialistë të trashëgimisë nga Evropa Juglindore. U studiua shembulli i Venecias dhe u hartuan projekt …

Read More »

Panairi i Festave te Fundvitit

Panairi i Festave të Fundvitit 18.12.2015-31.12.2015 Përgjatë pedonales së qytetit u paraqitën vlerat e Agrobiznesit dhe Artizanatit. Në panairin e fundvitit u ekspozuan prodhimet e zones si : ulliri, vera, fruta, perime. Vlerat kulturore të paraqitura nën punimet e drurit, produkte të ricikluara, qëndistari, punëdore, bizhuteri.

Read More »

Panairi i Agrobiznesit ne sheshin qendror te qytetit

Ministri i Bujqesise Edmond Panariti ka inspektuar Panairin e Fundvitit te Agrobiznesit ne qytetin e Beratit.Ministri ka vleresuar cilesine e prodhimeve te zones,te cilat tha ai jane vlere jo vetem per tregun tone,por edhe ate te huaj. Ministri i Bujqesise,Edmond Panariti ka inspektuar Panairin e Agrobiznesit ne Berat,ku jane ekspozuar …

Read More »

Komedia “Me e vertete se e verteta”

 “Me e Vertete se e Verteta”, nje komedi nga Martial Courcier, realizuar ne skenen e pallatit te kultures “Margarita Tutulani” Berat,ne datat 15 dhe 16 dhjetor 2015, nga regjizor dhe aktor Marsel Greva ,me drejtor artistik Renuard Nimani.Kostumograf Ened Kuka dhe formulim muzikor Eno Shori ,me aktoret Laura Nezha dhe …

Read More »

Kryetari i Bashkise pret një grup nxënësish miq të librit, të Shkollës Irfan Ngjeqari.

Kryetari i Bashkisë Z. Petrit Sinaj, në prag të Festave të Fundvitit , priti në zyren e tij, një grup nxënësish të klasave të dyta të Shkollës Jopublike Irfan Ngjeqari. Ai iu uroi nxënësve suksese në procesin arsimor dhe i përgëzoi për nismen e tyre ‘’ Miq të librit’’. Kryetari …

Read More »

Ceremonia e ndezjes se dritave per festen e Vitit te Ri

Ne vijim te aktiviteteve te festave te fundvitit ,dje Bashkia Berat organizoi ceremonine e ndezjes se dritave.Ne ceremoni ishin te pranishem qytetare,nxenes te shkollave te qytetit.Kryetari i Bashkise,z.Petrit Sinaj , uroi qytetaret per festat e fundvitit,dhe se bashku me nje grup valltaresh te Qendres Kulturore ndezen dritat e pemes se …

Read More »

Buxhetimi me pjesemarrje

Bashkia Berat ,Drejtoria e Sherbimit Social ne bashkepunim me UN WOMEN dhe shoqaten per “Mbrojten e Te drejtave te grave qytetare dhe fshatare”,organizuan nje tryeze ne lidhje me Buxhetimin me pjesmarrje . Qellimi i tryezes ishte perfshirja e burrave dhe grave ne procesin e buxhetimit, duke shprehur te drejta te …

Read More »

Aktivitet kunder trafikimit te qenieve njerezore

Drejtoria e Sherbimit Social,ne Bashkine Berat, ne bashkepunim me Qendren Vatra organizoi nje tryeze, qellimi i te ciles ishte sensibilizimi ne lidhje me Trafikimin e qenieve njerezore.Takimi u zhvillua me grate trajtuese me ndihme ekonomike te Njesise Administrative Nr.1    

Read More »

Aktivitetet ne diten nderkombetare te personave me aftesi te kufizuar

Bashkia Berat, në 3 Dhjetor, ditën ndërkombëtare të personave me aftësi të kufizuar, organizoi dy aktivitete që synonin përfshirjen në procesin e integrimit në shoqëri të personave me aftësi të kufizuar dhe promovimin e vlera të tyre artistike dhe krijuese. Në kuadër të kësaj dite, në qëndrën “Lira” dhe “Unë …

Read More »

Perkujtohet 65 vjetori i renies se Heroit te Popullit Hajdar Tafa

Ne bustin e Heroit te Popullit Hajdar Tafa u vendosen kurora me lule me rastin e 65 vjetorit te renies se tij.Kurora u vendosen nga Prefekti i Qarkut,Bashkia,Komiteti i Veteranev e te LANC ,organizata e familjeve te Deshmoreve,Drejtoria e Policise se Qarkut,familja e Heroit te Popullit. Pas homazheve ne Pallatin …

Read More »