Home / Të Reja (page 10)

Të Reja

10- vjetori i krijimit te Qendres “LIRA”

Më 26.10.2017, Qendra “LIRA” Berat, qendër për persona me aftësi të kufizuar, festoi 10 – vjetorin e krijimit të saj. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Nënkryetarja e Bashkisë, znj. Teuta Muçogllava, Prefektja e Qarkut Berat, znj. Valbona Zylyftari, deputeti i PS-së për Qarkun e Beratit, z. Fadil Nasufi, punjonjës …

Read More »

Dita Kombetare e Trashegimise Kulturore

Bashkia Berat në bashkëpunim me Drejtorinë Kombëtare të Muzeumeve Kombëtare dhe Drejtorinë Rajonale të Monumenteve të Kulturës, në kuadrin e 29 Shtatorit, Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, organizuan evente të ndryshme kulturore. Të pranishëm në këto aktivitete ishin Presidenti i Republikës së Shqiperisë, z.Ilir Meta, Ministrja e Kulturës, znj. Mirela …

Read More »

Takimi i Kryetarit të Bashkisë z. Petrit Sinaj me ambasadorin e Zvicrës në Shqipëri z. Christoph Graff

Gjatë takimit të Kryetarit të Bashkisë z. Petrit Sinaj me ambasadorin e Zvicrës në Shqipëri z. Christoph Graff dhe përfaqësues të lartë të qeverisë zvicerane dhe kooperacionit zviceran, ku u shpreh angazhimi i qartë i qeverisë zvicerane dhe Bashkisë së Beratit në lidhje me financimin e tri projekteve në Berat: …

Read More »

Fillimi i vitit te ri shkollor

Kryetari i Bashkisë, z. Petrit Sinaj, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor u ka përcjellë urimet më të përzemërta për një vit të mbarë dhe të suksesshëm mësuesve dhe nxënësve të shkollës “Zihni Toska”, si një nga institucionet model të shkollës komunitare, ku bashkëpunimi i drejtorit dhe …

Read More »

Inspektimi i punimeve ne shkolla

Bashkia e Beratit angazhoi të gjitha mundësitë dhe kapacitetet e strukturave të saj për t’iu siguruar nxënësve e mësuesve në këtë fillim të vitit të ri shkollor kushte sa më optimale. Drejtoria e Arsimit e Bashkisë, Ndërmarrja e Shërbimeve Publike dhe të tjera struktura të këtij institucioni së bashku me …

Read More »

Promovimi i librit “Testamenti i grave për gratë” me autore Zenepe Luken

Bashkia e Beratit në bashkëpunim me Fondacionin “Nermin Vlora Falaski” organizuan sot pasdite në bibliotekën “Vehxhi Buharaja” takimin me gratë intelektuale të qytetit. Takimin e hapi Nënkryetarja e Bashkisë, znj. Teuta Muçogllava. Në fjalën e saj ajo vlerësoi kontributin e Fondacionit “Nermin Vlora Falaski” dhe të Presidentes Zenepe Luka për …

Read More »

Kampi Trashëgimi+

Të rinj të qytetit të Beratit dhe nga qytete të ndryshme në Francë janë duke marrë pjesë në “Kampin Trashëgimi+” të organizuar nga Bashkia Berat, Organizata e Eksploruesve të Francës, Aleanca Franceze, Korpusi i Paqes dhe qendra e Artizanatit Margarita. Kampi do të vijojë për rreth dy javë. Disa nga …

Read More »

Degjesa publike per buxhetin afatmesem ne Njesine Administrative Sinje

Bashkia e Beratit, në kuadër të përgatitjes së draftit përfundimtar të Planit Buxhetor Afatmesëm 2018 – 2020, ka nisur sot në Njësinë Administrative Sinjë dëgjesën e parë publike me qëllim prezantimin e shërbimeve dhe investimeve kryesore që Bashkia ka parashikuar të zbatojë gjatë këtij afati kohor. Organizatorë të këtij procesi …

Read More »

“Maratona e këngës”

Spektakli “Maratona e këngës” ka zbritur në qytetin e Beratit. Interpretimi i hiteve më të bukura nga artistë të muzikës tradicionale dhe moderne shqiptare e kanë elektrizuar atmosferën në sheshin “Teodor Muzaka”, duke e bërë atë të gjëmojë nën ritmet e valles dhe muzikës sonë më të bukur.

Read More »

Programi Kombetar i Praktikave te Punes

  Shpallet thirrja e tretë e Programit Kombëtar të Praktikave të Punës në Administratën Shtetërore dhe Institucionet e tjera Publike.   Në këtë program ftohen të aplikojnë të të rinj profesionistë nga mosha 21 deri 26 vjeç, nga Shqipëria dhe Diaspora, të cilët kanë mbaruar minimalisht ciklin e parë të studimeve bachelor. Qëllimi i Programit …

Read More »