Home / Të Reja (page 11)

Të Reja

Festivali Multikulturor 2017

Vazhdojnë aktivitetet në ditën e dytë të Festivalit Multikulturor Berat. Pas Panairit të Librit dhe Artizanatit, tani në mbrëmje është radha e Grupit Jazz Turk – Istanbul Metropolitan, Grupit Offchestra dhe Uran B – DJ, të cilët po performojnë për publikun në Pedonalen e qytetit.  

Read More »

Vizita e Konsullit te Nderit te Shqipërisë në Ukrainë, Dr. Omarov Shahin ne Bashkine Berat

  Sot paradite në Bashkinë e Beratit ishte për vizitë Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Ukrainë, me qendër në Kharkiv, Dr. Omarov Shahin. Gjatë takimit me Kryetarin e Bashkisë, z. Petrit Sinaj, u diskutua për vendosjen e urave të bashkëpunimit mes distrikteve që mbulohen nga Dr. Omarov Shahin dhe …

Read More »

“Vexhi Buharaja dhe dy kolosët e letërsisë perse, Firdusiu dhe Saadiu”

Në ditën e dytë të Festivalit Multikulturor, në mjediset e Pallatit të Kulturës “Margarita Tutulani”, Bashkia e Beratit në bashkëpunim me Bibliotekën Publike të qytetit zhvilloi aktivitetin “Vexhi Buharaja dhe dy kolosët e letërsisë perse, Firdusiu dhe Saadiu”. Takimi u moderua nga përgjegjësi i Bibliotekës Publike, Arben Jaupaj, i cili …

Read More »

Promovimi i librit “Nën shenjën e modernitetit” – antropologjia e modernitetit të socializmit shtetëror në Shqipëri, me autor Olsi Lelaj

Në kuadër të Festivalit Multikulturor, i cili e hapi siparin e tij sot, Bashkia e Beratit në bashkëpunim me Bibliotekën Publike të qytetit organizuan në një nga mjediset e Qendrës Kulturore “Margarita Tutulani” promovimin e librit “Nën shenjën e modernitetit” – antropologjia e modernitetit të socializmit shtetëror në Shqipëri, me …

Read More »

Vizita e delegacionit izraelite ne Bashkine Berat

Perfaqësues të Bashkisë Karmiel, Izrael, bashki binjake e Beratit, kryen një vizitë në Bashkinë e Beratit. Vizita u organizua në kuadër të lidhjeve dhe të bashkëpunimit midis dy qyteteve. Dy kryetarët e bashkive respektive, Berat dhe Karmiel, z. Petrit Sinaj dhe z. Adi Eldar, diskutuan mbi mundesitë e projekteve konkrete …

Read More »

Vizita e ambasadores se Frances ne Bashkinë Berat

Sot Bashkinë e Beratit e vizitoi, znj. Christina Vasak, ambasadorja e re e Francës në Shqipëri. Gjatë takimit me Kryetarin e Bashkisë, z. Petrit Sinaj, u diskutua mbi mundësitë e bashkëpunimit në fushën e projekteve që lidhen kryesisht me qendrën historike.

Read More »

Zjarri ne Malin Partizan

Bashkia e Beratit falenderon për kontributin e dhënë në fikjen e vatrave të zjarrit të shfaqura në malin Partizan, malin e Molishtit, përroin e Çorostrenit, malin e Veterikut, të gjitha strukturat drejtuese dhe mbështetëse të Bashkisë së Beratit, Prefekten dhe Pergjegjesin e emergjencave civile në Prefekturë, z.Halim Koxhaj, drejtuesit dhe …

Read More »

Vizita e ambasadores se Bashkimit Europian ne Shqiperi znj.Romana Vlahutin

Ditën e sotme, në Bashkinë Berat kreu një vizitë ambasadorja e Bashkimit Evropian në Shqipëri, znj. Romana Vlahutin. Tema e takimit ishte zhvillimi i turizmit në Bashkinë Berat në kuadër të Programit të Asistencës IPA Konkurrueshmëri 2017 të Bashkimit Evropian. Në kuadër të këtij programi, Bashkimi Evropian do të investojë …

Read More »

Situata e zjarreve

Falë bashkëpunimit, organizimit dhe përkushtimit të treguar nga të gjitha strukturat e Bashkisë së Beratit, si dhe të kontributit të paçmuar të ushtarëve të repartit të Poshnjës dhe të gjithë atyre që u solidarizuan jo vetëm me fjalë për të fikur zjarrin e rënë në malin Partizan dhe në fshatin …

Read More »

Situata e zjarrit ne Malin Partizan

Strukturat përgjegjëse në Bashkinë Berat së bashku me Shtabin e Emergjencave kanë mobilizuar të gjitha kapacitetet e tyre, me mjete dhe fuqi punëtore, për përballimin e situatës së vështirë nga rënia e zjarrit në kodrën e gjelbër të qytetit, malin Partizani, si dhe në fshatin Molisht. Qysh dje, në orën …

Read More »