Home / Projekte (page 4)

Projekte

Projektet e Bashkise Berat 2020

Diskutim Projektesh ne Bashkine Berat

Ditën e Mërkurë, në Bibliotekën “Vehxhi Buharaja” Bashkia Berat organizoi një takim me qytetarë, firma projektimi, grupe interesi, drejtues dhe punonjës institucionesh ku u prezantuan projektet e të ardhmes së qytetit të Beratit. Ndër projektet e prezantuara janë: Unaza e re Beratit, Sistemimi i Lumit Osum, Restaurimi i Fasadave të …

Read More »

Vazhdojne punimet per rehabilitimin e Sheshit Teodor Muzaka dhe te Bulevardit Republika

Mirekuptojme shqetesimin tuaj qytetar per perfundimin e punimeve ne Bulevardin Republika dhe Sheshin Teodor Muzaka. Pa dashur te justifikojme vonesat e krijuara ju sqarojme si me poshte: Punimet ne Bulevardin “Republika” dhe Sheshin “ Teodor Muzaka” kane kaluar afatet e kontrates, arsyeja e shtyrjes se afatit ka qene mungesa e …

Read More »

Prezantohet Studimi i Fizibilitetit të Lumit Osum sipas perspektivës Europiane

Në datën 22 Tetor 2013, Organizata Franceze SICALA,në kuadër të projektit ‘’Lumenjtë Franko-Shqiptarë sipas perspektivës Europiane’’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme Franceze, Programi i Bashkëpunimit të Decentralizuar Francë- Ballkan, prezantoi në ambientet e Bashkise Berat studimin e ekspertëve Francezë për basenin e Lumit Osum. Objektivi i këtij projekti …

Read More »

Revitalizimi i Shëtitores dhe Sheshit Qendror të Qytetit

Pamje nga Projekti i Revitalizimit i Shëtitores dhe Sheshit Qendror te Qytetit. Punimet e projektit do te inaugurohen ditën e Dielë, datë 6 Tetor, në një atmosferë festive. Le të jetë ky projekt një ogur i mbarë për shumë projekte të tjera që do të vijnë në qytetin e Beratit.

Read More »

Inagurohet projekti i Revitalizimit të Shëtitores dhe Sheshit Qendror te Qytetit

Inagurohet projekti BID i cili pershin edhe Revitalizimin e Shëtitores dhe Sheshit Qendror te Qytetit. Ky është një projekt i hartuar në bashkëpunim midis Bashkisë së Beratit dhe Fondit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillimi, i cili do ta transformojë rrugën kryesore bashkë me sheshin duke rritur potencialin turistik dhe duke zhvilluar mjedisin …

Read More »

Fillon Zbatimi i Planit të Përgjithshëm Rregullues

Që prej datës 15.08.2013, bashkia e qytetit muze do të kete dokumentin kryesor të planifikimit dhe zhvillimit urban: “Plani i Përgjithshem Vendor, për Planifikimin e Territorit të Njësisë Vendore bashkia, Berat” i cili me Vendimin Nr.7, datë 20.12.2012 të KKRTSH, ka hyrë në fuqi menjëherë. Lajmi është bërë i ditur …

Read More »

Rikonstruksioni i Bulevardit Republika

Bashkia Berat pasi ka aplikuar prane Fondacioni Shqiptaro Amerikan per Zhvillim, per projektin Rikonstruksioni i Bulevardit Republika dhe Sheshit Qendror te Qytetit ka marre se fundmi miratimin per financimin ne shumen 1 800 000 000 (nje miliard e teteqind milion leke te vjetra). Bashkia Berat  ka marre persiper mbulimin e …

Read More »

Hartohet Plani i Pergjithshem i Mbetjeve ne Rajonin e Beratit

Ky plan ka disa qëllime në vetvete. Ai është një mjet komunikimi që parashtron problemet  në fushën e menaxhimit të mbetjeve urbane duke shpjeguar ndryshimet që duhen bërë dhe duke përcaktuar prioritetet e veprimit. Më tepër se gjithçka, është një mjet për të orientuar ndryshimet duke sjellë bashkë këndvështrimet dhe …

Read More »

USAID identifikon projekte në Berat

Bashkia Berat është një nga 15 Bashkitë që ka fituar dhe është përfshirë në projektin 5-vjeçar për përmirësimin e qeverisjes vendore të USAID-it. Projekti kryesisht synon në përmirësimin e efikasitetit së grumbullimit të taksave, kontrollit të territorit, përmirësimin e shërbimeve publike etj. Në takimin e datave 25-27 Qershor, specialistë të …

Read More »

Këshilli Bashkiak miraton By-Passin e Beratit

Këshilli Bashkiak i Beratit dje ka miratuar projektin e By-Passit, të qytetit muze. Projekti përfshin ndërtimin e By-Passit të Beratit, sistemimin e lumit Osum dhe përfshirjen e tij në planin e përgjithshëm rregullues të qytetit, duke u parashikuar të shpenzohen rreth 40 milionë euro. Kjo, falë bashkëpunimit midis Bashkisë së …

Read More »