Home / News @en / The Inaguration of the Project for the Revitalisation of the City Center and Bulevard

The Inaguration of the Project for the Revitalisation of the City Center and Bulevard

BID project, which includes the Revitalization of the Promenade and the main City Center, was inaugurated. This project was designed by the Municipality of Berat in collaboration with the Albanian American Fund for Development. This project will transform the town square together with the promenade, developing the tourism potential and the urban environment.  In the ceremony for the inauguration of the project was present the Prime Minister of Albania, Mr. Edi Rama.

The eight members of the American-Albanian Development Fund that helped with the project were honored by the Municipality of Berat with the Title of Citizens of Honor. They are

1.Michael Granoff – Chairman
2.Jill Adler: – member
3.Dianne Blane- member
4.Cafo Boga- member
5.Ylli Cabiri- member
6.Douglas Carlston- member
7.James Duffy: – member
8.Domenick Scaglione -member

Home / Projekte / Inagurohet projekti i Revitalizimit të Shëtitores dhe Sheshit Qendror te Qytetit

Inagurohet projekti i Revitalizimit të Shëtitores dhe Sheshit Qendror te Qytetit

Inagurohet projekti BID i cili pershin edhe Revitalizimin e Shëtitores dhe Sheshit Qendror te Qytetit. Ky është një projekt i hartuar në bashkëpunim midis Bashkisë së Beratit dhe Fondit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillimi, i cili do ta transformojë rrugën kryesore bashkë me sheshin duke rritur potencialin turistik dhe duke zhvilluar mjedisin urban. Në ceremoninë e fillimit të punimeve për realizimin e Projektit BID mori pjesë edhe Kryeministri Edi Rama. Me vlerësimin për Beratin si “vatër e trashëgimisë kulturore”, kryeministri Rama tha se në frymën e respektit për vlerat e kësaj trashëgimie të çmuar për vendin, qeveria do të ndërmarrë masa konkrete për t’i ruajtur këto vlera. Ndërsa Kryetari i Bashkisë Fadil Nasufi e quajti këtë projekt një nga më të rëndësishmit të realizuar nga Bashkia Berat në keto vite i cili do të ketë ndikim të drejtpërdrejt tek qytetarët dhe tek bizneset që operojnë në këtë zonë.

Tetë anëtarët e Bordit të Fondit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillimi që ndihmuan në projektin fitues të Bashkisë Berat u nderuan me titullin Qytetarë Nderi.

1.Michael Granoff – Kryetari ( Majkell Granof)
2.Jill Adler: -anetare – Xhill Adler
3.Dianne Blane- anetare – Dajan Bllein
4.Cafo Boga-anetar- Kafo Boga
5.Ylli Cabiri-anetar
6.Douglas Carlston-anetar- Dagllas Karlston
7.James Duffy: -anetar- Xhejms Dafi
8.Domenick Scaglione- anetar- Domenik Skalione