Home / Investime (page 3)

Investime

Investimet e reja në qytetin e Beratit

Me Kryeministrin Rama inspektuam sot disa prej kantierëve të ndërtimit në Berat, ku puna vijon intensivisht për t’iu përgjigjur detyrimit që kemi ndaj qytetarëve dhe për t’i kthyer këtij qyteti shkëlqimin e dikurshëm. Vend depozitimi i mbetjeve me mbështetjen e qeverisë zviceriane Rruga “Muzak Topia”, aksesi Kala me mbështetjen e …

Read More »

Vizita e ambasadorit Japonez Z.Makoto Ito

Ishte kenaqësi të prisja Ambasadorin Japonez Z.Makoto Ito dhe Zv. Ambasadoren Znj. Hiroko Morikawa, me të cilët diskutuam për realizimin e projekteve të përbashkëta Gjatë vizitës inspektuam mjetin zjarrfikës të financuar nga granti i Qeverisë Japoneze në shumën 75.000 euro dhe bashkëfinancim të Bashkisë Berat.

Read More »

Investime në rrugën Muzak Topia

Një shqetësim i vazhdueshëm për sa e sa vite nga vendas e të huaj. Sapo kemi përfunduar fazën e parë të këtij projekti me rëndësi të madhe për turizmin dhe banorët. Faleminderit për gjithë mesazhet dhe sugjerimet që më dërgoni për një qytet më të mirë.

Read More »

Fituesit e çmimit letrar “Vexhi Buharaja”

Sot në 100 vjetorin e lindjes së poetit, studiuesit, përkthyesit Vexhi Buharaja, juria me emra të njohur në fushën e letërsisë dhe publicistikës i dha rëndësinë e veçantë çmimit letrar “Vexhi Buharaja”. Juria përbërë nga Prof.Ymer Ciraku, Z.Visar Zhiti, Z.Aleksander Cipa, Prof.Milazim Krasniqi dhe Prof.Yzedin Hima, vlerësoi fitues: NË POEZI 1- …

Read More »

Cmimi letrar “Vexhi Buharaja”

  Çmimi letrar  “Vexhi Buharaja”  Vexhi Buharaja është shkrimtar letrar i cili ka lindur ne qytetin e Beratit. Pas studimeve ai u kthye të jetonte përsëri në Berat me familjen e tij. Buharaja është përkthyes, interpretues dhe studiues kryesor i mbishkrimeve turko-arabe në Shqipëri. Dorëshkrimet e tij, janë ende një …

Read More »

‘’Programi për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turistik’’. 

Jemi në rrugë të mbare për super startin e transformimit të qytetit Gjatë dy muajve të fundit kemi punuar intensivisht së bashku me partnerët në mirëpërcaktimin e projkteve dhe dje mbyllëm me sukses takimin e rradhës për Programin e Investimeve, për periudhën kohore 2020-2021, me Ekipin e Bankës Botërore, Fondin …

Read More »

Takimi i dytë i Komitetit Drejtues të Projektit të Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta

Mjedis më të pastër me mbetje zero U mbyll me sukses takimi i dytë i Komitetit Drejtues të Projektit të Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta, Qarku Berat. Pesë bashkitë e qarkut Berat, po zbatojnë Projektin për Menaxhimin e Integruar të Mbetjeve, financuar nga Sekretariati i Shtetit Zvicerian për Çështjet Ekonomike …

Read More »

Programi “Infrastruktura bashkiake V (MIPV)”

Një lajm fantastik për të gjithë qytetarët e Beratit. Në kuadrin e investimeve të reja që do të përfshijnë qytetin, Bashkia Berat dhe ndërmarrja Ujësjellës-Kanalizimet do të përfitojnë një mbështetje madhore financiare falë programit “Infrastruktura bashkiake V (MIPV)”, mundësuar nga financimet e huaja të Qeverisë Gjermane përmes KfW, Qeverisë Zvicerane …

Read More »

Takimi mbi lançimin e projektit ‘’Monitorimi i industrive nxjerrëse‘

Zhvilluam sot takimin mbi lançimin e projektit ‘’Monitorimi i industrive nxjerrëse‘’, organizuar nga Sekretariati Kombëtar EITI dhe Misioni i OSBE në Shqipëri. Projekti synon të forcojë koordinimin ndërmjet Bashkive, Ministrive dhe Kompanive të cilat  operojnë në sektorin e industrive nxjerrëse, me synim zgjidhjen e problematikave që kanë të bëjnë, me …

Read More »