Home / The Latest from Culture

The Latest from Culture

Book Promotion

The successful book “One Day like Sofia” was promoted among the book lovers in the city of Berat by the Author Monika Shoshori Stafa and “Saras” publishing house. The book with its short tense narratives have been highly appreciated by literary critics.

Read More »

Takimet Muzikore të Dy Botëve

Foto nga aktiviteti Takimet Muzikore të Dy Botëve, Edicioni I VII-të i Festivalit Ndërkombëtar. Ky aktivitet u zhvillua në datat 5 dhe 6 Tetor në Muzeumet Onufri dhe Etnografik. Ai u zhvillua në kuadër të Ditëve të Trashëgimisë Kulturore Evropiane nga Fondacioni Art dhe Trashëgimi dhe Bashkia Berat

Read More »

Dita Botërore e Librit

Ne Kuadrin e Ditës Botërore te Librit, Shkolla e Mesme Artistike “Ajet Xhindole” ne bashkëpunim me bibliotekën “Vexhi Buharaja” zhvilluan ne ambientet e bibliotekës aktivitetin kulturor me teme: “Libri miku ynë me I mire”. Nje nga synimet kryesore te aktivitetit ishte te sensibilizonte qytetaret e Beratit si dhe te rinjtë …

Read More »

Edward Lear Exhibition

On Saturday, 24 November 2012, in the context of celebrating the 100 th anniversary of Indipendence in the Gallery of Arts in the city was organised the ANNUAL EXHIBITION with the participation of Albanian artists from the city of Berat, Tirana, Vlora, Shkodra, Kroca, Progradec, Lezha, Durrës, Fier, and Lushnja. …

Read More »