Home / Qyteti

Qyteti

Berati

Qyteti i Beratit është i vendosur në Shqipërinë Jug-Qendrore në rrethin e Beratit , i cili ka një sipërfaqe prej 939 km2 dhe popullsi prej  65 mije banore. Berati është një ndër qytetet më të vjetër të Shqipërise dhe ka një trashëgimi kulturore unike, tashmë pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. …

Read More »

Berati: Zhvillimi ekonomik në shekuj

Fillesat e themelimit dhe organizimit të Beratit, lidhen me shekullin e katërt para Krishtit. Ai përshkruhet si një vendbanim tradicional dhe historik me interes të veçantë.Vlerat e tij pasqyrohen nga studiues të shumtë si të pallogaritshëme.Për zhvillimin ekonomiko-social të Beratit në periudha të ndryshme të ekzistencë së tij, dëshmon fondi i …

Read More »

Botimet për Beratin

Ajet Nallbani                      Toponimet e Beratit Miltiadh Veveçka             Kalaja e Beratit Dr. Namik Shehu             Berati, mjekësia në shekuj Genc Samimi                      Datimi i Banesës Llavda Dritan Coku Aleksandër Meksi           Restaurimi i …

Read More »

Historia e Beratit

Berati është një ndër qytetet e rrallë, i cili i takon agimit të njerëzimit. Një kohë, kur ujrat rridhnin të pakontrolluara dhe shkatërruese, në këtë zonë u krijua një masiv shkëmbi, i zbuluar nga natyra në sajë të këtij lumi, i cili duket të jetë vënë posaçërisht për të mirëpritur …

Read More »