Home / Activities (page 2)

Activities

Albania during 1858-1945 captured by artists of the time

On the occasion of 28 of October, a photo exhibition opened in the city of Berat featuring some of the great Albanian artists. The photos reflect a variety of topics, scenes from daily life, city and rural landscapes, religious and funeral ceremonies, portraits of Albanian insurgents, known or unknown personalities.

Read More »

Berat Excellence

Albanian Excellence in collaboration with several institutions in the city of Berat organised on 12-13 April a series of Activities entitled “Forever Berat”. The activities aimed to increase the awareness of the citizens and officials on the city of Berat and to award some of the excellent citizens of Berat …

Read More »

Ekspozita e Piktorit Bajram Mato

Në datën 29 Mars, në sallën e Galerisë “Edward Lear” Berat u organizua Ekspozita e piktorit Bajram Mato. Në ekspozitë u ekspozuan disa nga pikturat më të mira të piktorit. Ndër to dallonin ngjyrat e ndezura, autoportretet, skenat e fshatit etj. Pjesëmarrja ne ekspozitë ishte e konsiderueshme. Në fund të …

Read More »

Buron Kaceli Exhibition

Piktori Buron Kaceli erdhi ne qytetin e Beratit me nje ekspozite personale ne nje perzgjedhje prej rreth pesedhjete veprave te gjinive te ndryshme si natyre te qete, pejzazh, portret dhe kompozim. Te gjitha keto realizime te piktures se kavaletit qe i perkasin krijimtarise se tij te pese viteve te fundit …

Read More »

Kryqi në Ujërat e Lumit Osum

6 janari, dita që simbolizon ujin e “bekuar”, përcillet çdo vit si një festë e madhe për të gjithë besimtarët e krishterë dhe jo vetëm. Ata përkujtojnë pagëzimin e Jezu Krishtit në ujërat e lumit Jordan. Veç shumë qytetarëve beratas pa dallim besimi, në këtë rit fetar, merrnin pjesë edhe …

Read More »

Person of the Year, Klodian Allajbeu

The Municipality of Berat selected the person of the year 2012. He is Klodian Allajbeu, president of the American Hospital of Tirana.  Dr. Klodian is known to have helped a lot of people in need, offering them free medical services. Dr. Klodian promised to further continue his work, to come …

Read More »