Home / Muzeume

Muzeume

Muzeu “Onufri”

Muzeu Onufri u krijua në vitin 1985 si rezultat i vlerësimit të ikonave si fenomen artistik qe mbartnin vlera te rendesishme dhe ndërgjegjsimit se ato padyshim  ishin pjesë e trashëgimisë kulturore shqiptare. Si qëndër peshkopale dhe mëvete qe  ne shek. XVII, “Mitropolia e Shenjtë” e Beratit ka qene një qendër …

Read More »

Galeria e Artit Kontemporan “Edward Lear”

Galeria e Arteve  ‘’Edward Lear’’ – E hapur në 1994 është një ndër Galerite e Artit më të mira dhe më të rëndësishme në vend. Koleksioni i saj nxjerr në pah veprat e artit  kontemporan dhe të traditës,  të artistëve vendas dhe të huaj . Oraret  :  Martë –Dielë : …

Read More »

Muzeu Etnografik

Muzeu Kombëtar Etnografik eshte krijuar ne vitin 1979 ne nje banese me arkitekture karakteristike beratase. Ky tip banese eshte ndertuar nga shtresa e pronareve te tokave, te cilet jetonin ne qytet me rente feudale. Eshte banese dykateshe, me çardak ne njerin krah. Kati perdhes (hajati) eshte i pabanuar. Lidhja me …

Read More »