Home / Informacion

Informacion

Strategjia e Turizmit

STRATEGJIA DHE PLANI I VEPRIMIT PËR TURIZMIN NË BERAT 2011 – 2021 FOTO Një vlerë e jashtëzakonshme universale Mesazhi i Kryetarit të Bashkisë Berati është një destinacion i rëndësishëm dhe tërheqës për turistët. Ai karakterizohet nga vlerat e tij unike, tempujt mahnitës, arkitektura e veçantë, dokumentat e rrallë të krishtërimit …

Read More »

Kuzhina tradicionale

Jane rreth 25 Restorante te cilat jane te orientuara kryesisht ne sherbimin turistik . Ato ofrojne kuzhine tradicionale vendase dhe specialitete te huaja, kryesisht italiane. Në restorantet beratase serviret ushqim i traditës karakteristike beratase ku më i pëlqyeri është përsheshi me kaposh deti i cili shoqërohet me verë rrushi, prodhim …

Read More »

Informacion –Turizmi ne Berat

Prezantimi i Beratit në fushën ndërkombëtare ka sjellë rritje te fluksti turistik 1-Berati -Sit Ndërkombetar i Trashëgimisë Botërore -Pjesë e listës prej 689 sitesh të trashëgimisë kulturore të Unesco-s 2-Berati është  pjesë e Rrjetit Ballkanik të Qyteteve Historike  të përfshira në Unesco, si dhe është bërë  pjesë e platformave dixhitale …

Read More »

Pershkrimi i Beratit

Qyteti i Beratit ndodhet në Shqipërinë Jug-Qëndrore , 120 km  në jug të Tiranës. Ai ka një popullsi prej rreth 64.000 banorë. Qendra Historike e qytetit është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të Unesco-s  në 8 Korrik 2008 si ‘’ një shembull i rrallë i një karakteri arkitektural tipik …

Read More »

Zyra e Informacionit Turistik

  Ndodhet në qendër të qytetit pranë ndërtesës së Bashkisë. Ngritja dhe kompletimi i saj me pajisje bashkëkohore u bë i mundur në saj të financimit të qeverisë Spanjolle nëpërmjet programit të përbashket UNESCO dhe PNUD “Kultura dhe Trashëgimia për Zhvillim Social Ekonomik”. Aktualisht Zyra Menaxhohet nga Bashkia Berat dhe …

Read More »

Vende për tu Vizituar

  Kalaja e Beratit Kalaja – Eshte monumenti më antik në qytetin e Beratit. Këtu shtrihej dikur qyteti i vjetër. Kalaja është pasuri kulturore kombëtare dhe së fundi pas përfshirjes në Unesco është edhe pasuri universale.      Kisha e Shën Mëri Vllahernës – (shek.13 ) – Është kisha më e vjetër ekzistuese në …

Read More »