Home / Aktivitete / Edicioni 4 I gjysem maratones Berat 2016

Edicioni 4 I gjysem maratones Berat 2016

SINAJ:VRAPIM PER JETEN.EDICIONI i 4 i GJYSME MARATONES BERAT 2016.

Ditën e sotme u zhvillua edicioni i saj i katërt me mbështetjen e Bashkisë Berat dhe donatorëve të ndryshëm beratas. Ishin 48 atlete që u bënë pjesë e këtij organizimi dhe pavaresisht temperaturave të larta ata ia dolën ta mbyllin me sukses këtë garë. Këtë vit gjysme maratona mori një karakter mbarëkombëtar, sepse kishte vrapues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi.E vecante e ketij eventi eshte rritja e pjesemarresve nga 30 qe ishte vitin e kaluar ne afro 50 qe garuan sot.Bashkia ishte kujdesur per cdo detaj,ne menyre qe Maratona te zhvillohej normalisht.Kete vit bukurine ia shtoi dhe pjesemarrja e Bandes Muzikore te qytetit.Numri i atleteve femra ishte shume i larte,vecanarisht nga Kosova.Pas gares e cila nuk pati asnje problem,kryetari i bashkise z.Petrit Sinaj shperndau titujt dhe cmimet perkatese per fituesit 3 per meshkuj dhe 3 per femra,si dhe cmimim per garuesin me te moshuar dhe ate me te riun. Sinaj u shpreh teper i lumtur qe Maratonen e Beratit e kemi kthyer ne tradite.Ne,-vijoi kryebashkiaku do te vazhdojme te mbeshtesim sportin ne pergjithesi dhe Maratonen ne vecanti me sloganin :Vrapim per jeten.,ku u behet apel gjithe banoreve qe ata te ecin,te vrapojne cdo dite per 1 shendet me te mire.Z.Sinaj falenderoi 2 sponsoret z.Alfred Ziu dhe Kriton Prendi per suportin e dhene ne kete event,duke dhene premio te larta per fituesit.Bashkia vitin tjeter,ne edicionin e 5-te te saje premton 1 Maratone te nje permaseje akoma edhe me te madhe,si dhe premio mbi 50 mije leke te reja per vendet e para,-vazhdoi Sinaj.