Home / Aktivitete / Dita Nderkombetare e Librit

Dita Nderkombetare e Librit

Ne kuader te Dites Nderkombetare te Librit 23 prill,diten e premte date 22 prill 2016,ora 11.00 ne sallen e mbledhjeve ne katin e dyte te Pallatit te Kultures, u zhvillua promovimi i romanit “Stina e hijeve” , i shkrimtarit Viron Graci.

Shkrimtari Viron Graci eshte nje nga shkrimtaret me te vleresuar nga kritika qe i perket si krijimtari brezit te pas -viteve ’90-te. Ai ka disa botime ne poezi dhe proze. Romani “Stina e hijeve” eshte vleresuar me cmimin kombetar letrar ne vitin 2015 nga Ministria e Kultures, njekohesisht shkrimtari Viron Graci u perzgjodh te perfaqesoje vendin ne Panairin e fundit Nderkombetar te Librit ne Leipzig te Gjermanise.

Ne takim mori pjese edhe studiuesi dhe kritiku Enton Bido, i cili i takon gjithashtu brezit te prozatoreve dhe kritikeve te letersise se pas viteve ’90-te ne vendin tone.