Home / Projekte / Plani i ri per Bulevardin Kryesor

Plani i ri per Bulevardin Kryesor

Ky studim ka ne thelb  rikonfiguriminin e bulevardit “Republika”, te sheshit qendror te qytetit ,axhensise si edhe trajtimin e rrjetit rrugor dhe infrastruktures nentokesore ne shëtitoren Osumi si dhe te rruges Antipatrea (nga sheshi i axhensise deri tek merkatoja e qytetit).

Rikompozimi nga pikëpamja arkitektonike  duke  trajtuar veshjen me pllaka guri te shëtitores  ka per qellim krijimin e nje segmenti pedonal ku nderthuren hapësirat e gjelberta te lulishtes qendrore te qytetit me bulevardin.

Kjo ndërhyrje mjafte ambicioze ka ne qender te vet qytetarin,hapësirat publike,sheshin qendror te qytetit si dhe krijimin e pikave rekreative pergjate bulevardit duke konceptuar ne nje plan te rafshet gjithe pjeset e trotuareve aktuale pergjate tij. Aksi i bulevardit ka si sfond pamjen kryesore te Mangalemit duke nxjerre me ne pah pamjen e mrekullueshme qe propozon ky ansambel arkitektonik me vlera unikale.