Home / Aktivitete / KRYETARI I BASHKISE SE BERATIT PETRIT SINAJ INSPEKTON KANALIN VADITES NE FSHATIN BILCE

KRYETARI I BASHKISE SE BERATIT PETRIT SINAJ INSPEKTON KANALIN VADITES NE FSHATIN BILCE

KRYETARI I BASHKISE SE BERATIT PETRIT SINAJ INSPEKTON  KANALIN VADITES NE FSHATIN BILCE

SINAJ- KJO ESHTE VEPRA ME E MADHE PER BUJQESINE NE 25 VITET E FUNDIT KRYETARI I BASHKISE SE BERATIT Z. PETRIT SINAJ INSPEKTOI SOT PUNIMET PER NDERTIMIN E KANALIT VADITES NE FSHATIN BILCE , NJE INVESTIM I BASHKISE SE BERATIT NE BASHKEPUNIM ME MINISTRINE E BUJQESISE. SINAJ ESHTE SHOQERUAR NE KETE VIZITE NGA DREJTUES SE DREJTORISE SE BUJQESISE NE BERAT SI EDHE NGA STAFI I TIJ. AI ESHTE TAKUAR NGA AFER ME PERFAQSUES TE FIRMES QE KRYEN PUNIMET SI EDHE  ME BANORE TE ZONES SE BILCES KU PO KRYHET KY INVESTIM JETK PER BUJQESINE.   INVESTIMI NE FJALE KAP SHIFREN E 75 MILION LEKEVE TE RINJ DHE ESHTE ME I MADHI QE PO KRYHET NE FUSHEN E BUJQESISE NE QARKUN E BERATIT. AI PARASHIKON NDERTIMIN E 13 KM KANAL QE DO TE VADISE NJE SIPERFAQE TE KONSIDERUESHME PREJ 350 HA TOKE. PARALELISHT ME TE PO NDERTOHET EDHE NJE RRUGE MBESHTETESE 13 KM E GJATE E CILA DO TE CAKULLOHET NE VJESHTE NGA BASHKIA E BERATIT. GJITHCKA PO KRYEHET FALE NJE PLANI TE DETAJUAR NE IMTESI I CILI KA PER QELLIM NDIHMESEN NDAJ FERMEREVE NE VECANTI ATYRE TE NJESISE ADMINISTRATIVE VELABISHT, NJE ZONE E NJOHUR PER KULTIVIMIN E ULLIRIT, PEMETARISE DHE PRODUKTEVE BUJQESORE SINAJ TAKON BANORET- GJITHCKA NE FUNKSION TE ZHVILLIMIT TE BUJQESISE E PEMETARISE KRYETARI I BASHKISE KA ZHVILLUAR NJE TAKIM SPONTAN ME BANORET TE CILET E KANE MIREPRITUR INVESTIMIN E BASHKISE, JO VETEM SI NJE INVESTIM TE MUNGUAR POR EDHE TE NEVOJSHEM DERI NE KUFIJTE E DOMOSDOSHMERISE. PERPOS FALENDERIMEVE  KRYETARI I BASHKISE  KA MARE PREJ BANOREVE TE BILCES EDHE VLERESIMIN PER KETE VEPER MADHORE  QE DO TI  VIJE NE NDIHME GJITHE ZONES.  KY INVESTIM ESHTE I JASHTEZAKONSHEM ,-THONE BANORET,- SI DUKE MOS GJETUR FJALE FALENDERIMI PER KRYEBASHKIAKUN,I CILI PER BANORET KA KTHYER SHPEJT PREMTIMIN ELEKTORAL NE REALITET. SINAJ NGA ANA E TIJ KA THEKSUAR RENDESINE E VECANTE QE KA PER BASHKINE NDIHMA NDAJ FERMEREVE, SI PJESE E PROGRAMIT QEVERISES.  AI KA VECUAR NE KOMUNIKIMIN ME BANORET PROGRAMET ME MINISTRINE E BUJQESISE TE CILAT DO TE SJELLIN NE FSHATRAT E BERATIT TE TJERA INVESTIME TE MEDHA. KY VERTET ESHTE NJE INVESTIM QE NUK ISH REALIZUAR NE 25 VITE ,- U THA SINAJ BANOREVE,- POR TE TJERA DO TA PASOJNE ATE.SIPAS KRYEBASHIAKUT TE BERATIT KY MBETET NJE INVESTIM QE TREGON SE BASHKIA KA PROGRAME TE QARTA PER TE NDERMARE NE FUNKSION TE FUQIZIMIT TE BUJQESISE.  NE KETE FRYME E ME KETE VIZION ,-PERFUNDOI FJALEN SINAJ,-BASHKIA E BERATIT DO  TE INVESTOJE EDHE NE FSHATRA TE TJERE NE RRUGE , UJESJELLSA APO KANALE VADITES ,ME QELLIM PERMIRESIMIN E CILESISE SE JETES DHE NDIHMEN NDAJ BANOREVE TE KREJT ZONES. NE KETE KUADER Z.SINAJ,U KA PREMTUAR BANOREVE TE FSHATIT BILCE REALIZIMIN E PROJEKTIT TE 2 ,ATE TE FURNIZIMIT ME UJE TE PIJSHEM NGA UJESJLELLESI I BOGOVES.NE,-VAZHDOI ME TEJ z.SINAJ JEMI TE MATUR NE PREMTIMET QE BEJME,PASI ATO DUHEN BERE REALITET.INVESTIMI I PARE I VADITJES U REALIZUA QE NE VITIN E PARE TE ZGJEDHJES SIME SI KRYETAR BASHKIE.