Home / Aktivitete / Konferenca shkencore

Konferenca shkencore

Konferencë Shkencore organizuar me rastin e 75 vjetorit të çlirimit të Beratit.

Me pjesëmarrjen e çmuar të akademikut Mariglen Verli, publicistit dhe veteranit Sevo Tarifa, Prof.asoc.Dr. Sonia Boçi, Prof.Kaba dhe Dr.Marela Guga.

 

Pata emocione të veçanta tek dëgjoja lektorë nga Akademia e Studimeve Albanologjike, veteranët dhe historianët, të cilët kumtuan në nivel të lartë shkencor, përmes argumenteve dhe dokumentave; për kontributin e shqiptarëve në Luftën e II Botërore.

Kontributi i Beratit 🏠në rezistencën antifashiste ishte i jashtëzakonshëm. 👉Akademikët sollën në vëmendje përmes fakteve dhe referencave 📄 shkencore vlerat e qytetarëve beratas të cilët nuk u frikën për asnjë moment derisa e panë qytetin të çliruar ♥ prej pushtuesve!

 

Të pranishëm në këtë konferencë ishin edhe Ministri Blendi Klosi, Zv.Ministri Petro Koçi dhe deputeti Fadil Nasufi