Home / Aktivitete / Ceremonia e dhenies se titullit “Qytetar Nderi ” z.Pierre Pandeli Simsia

Ceremonia e dhenies se titullit “Qytetar Nderi ” z.Pierre Pandeli Simsia

Sot, ne ambientet e Pallatit te Kultures ” Margarita Tutulani ” ,me vendim te Keshillit Bashkiak ,Kryetari I Bashkise Berat z.Petrit Sinaj, I dorezoi titullin me te larte “Qytetar Nderi” ,z.Pierre Pandeli Simsia, duke rikonfirmuar keshtu qartesisht edhe vendosmerine e Bashkisë se re te Beratit per identifikimin, vleresimin e promovimin e artisteve beratas dhe ne pergjithesi te intelektualeve sipas piramides se vlerave dhe kontributit.
Pierre Pandeli Simsia, nje artist, nje atdhetar, nje promovues i vlerave,qe prej vitesh jep kontributin e pacmuar ne diasporen shqiptare ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes per promovimin dhe zhvillimin e vlerave me te larta beratase dhe shqiptare , nepermjet krijimtarise letrare dhe muzikologjise, angazhimit intelektual dhe punes se palodhur qe reflektojne qarte ne tablon e jetes se tij.