Home / Trashëgimia / Muzeu Etnografik

Muzeu Etnografik

Muzeu Etnografik

Muzeu Etnografik është I pozicionuar në pjesën e poshtme të kodrës, në të djathtë të rrugës për në kala. Muzeu është vendosur në një shtëpi tepër karakteristike, përfaquese e banesës tipike beratase, e cila daton në shekullin XVIII. Godina ka dy kate dhe një verandë të hapu. Në katin e parë ka një pavjon arkeologjik, imitimin e një fragmenti të një tregu mesjetar, një argjendar dhe një pavjon arkitekture. Në katin e dytë janë ndërtuar një dhoomë karakteristike pune, një dhomë gjumi, një kuzhinëdhe një dhomë miqsh e pajisur me mobiliekarakteristike të kohës. Godina e Muzeut, objektet e ekspozuara si dhe kompleksimuzeal I shtëpive për reth janë nnjë dëshmi e një culture etnografike sa interesante, aq edhe të pasur

Informacion:

Orari:09:00-18:00 në verë

09:00-16:00 në dimër

Cmimi I biletës 200 lekë