Tab 4.1 Sipërfaqja rendimenti dhe prodhimi i kulturave te arave në Bashkinë Berat për vitin 2021
Prodhimi në Ton | |||||
Nr | Emërtimi | Sipërf Ha | Rend Kv/Ha | Kulturë e I | I+II+Bashkë- shoqëruese |
A | Drithra buke gjith kult.I-rë | 1476 | 39.8 | 5869 | 6746 |
1.Grurë | 595 | 41 | 2461 | 2461 | |
2.Misër | 445 | 48 | 2140 | 3017 | |
3.Thekër | 0 | 0 | 0 | 0 | |
4.Elb | 6 | 30 | 18 | 18 | |
5.Tagjira | 430 | 29 | 1250 | 1250 | |
B | Perime gjithsej | 371 | 311 | 11549 | 16919 |
I | Perime fushe | 327.8 | 250 | 8207 | 11203 |
1.Perime të njoma | 235.8 | 259 | 6098 | 9094 | |
2.Perime të thata | 62 | 165 | 1020 | 1020 | |
3.Bostane | 30 | 363 | 1089 | 1089 | |
II | Serra | 43.2 | 774 | 3342 | 5716 |
C | Patate | 104 | 284 | 2950 | 2950 |
D | Fasule direkte | 138 | 19 | 266 | 266 |
Nga kjo: Pllaqi | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Fasule bashkshoqëruese | 0 | 0 | 0 | 0 | |
E | Kultura industriale gjithsej | 20 | 30 | 70 | 70 |
1.Duhan | 0 | 0 | 0 | 0 | |
2.Luledielli | 20 | 35 | 70 | 70 | |
3.Panxharsheqeri | 0 | 0 | 0 | 0 | |
4.Sojë | 0 | 0 | 0 | 0 | |
F | Bimë Medicinale | 58 | 43 | 250 | 250 |
Lule Ciami | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Sherebel | 58 | 43 | 250 | 250 | |
Rigon | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Të tjera | 0 | 0 | 0 | 0 | |
G | Luleshtrydhe | 0 | 0 | 0 | 0 |
H | Foragjere te njoma | 3906 | 296 | 115440 | 140594 |
Jonxhë gjithsej | 1965 | 280 | 54970 | 54970 | |
Nga kjo:-Jonxhë e re | 170 | 235 | 4000 | 4000 | |
Misër foragjer | 330 | 293 | 9660 | 16245 | |
Hasëll | 1540 | 319 | 49160 | 64590 | |
Të tjera | 71 | 232 | 1650 | 4789 | |
Foragjere nga toka djerr,kullota | X | X | X | 0 | |
Sipërfaqe gjithsej e mbjellë | 6073 | X | X | X |
Shenim: Sipërfaqja Ha do të jetë nga kulturat e para.Perime gjithsej B=I+II
Burimi:Drejtoria Rajonale e Bujqesise