Home / Aktivitete / Qyteti i gjelbert,qytet i shendetshem

Qyteti i gjelbert,qytet i shendetshem

20- 25 m2 për banor është sipërfaqja e gjelbërt në qytetin e Beratit, përfshirë parqet dhe kodrat e gjelbëruara.

600 drurë dekorative jane mbjellë vetëm gjatë vitit 2010

Jane shtuar sipërfaqet e gjelbërta në lagjet ‘’Çlirim’  , ‘’Deshmorët e Kombit’’, ‘’Donika Kastrioti’’, ‘’Uznovë’’ , ‘’Jani Vruho’’, ‘’22 Tetori’’ në bashkëpunim me bizneset private teë qytetit .

Po vazhdon puna për lulishten në lagjen ‘’Barrikade’’.

Nxitet komuniteti të shfrytezoje parqet si ambiente argëtuese, edukuese, shlodhëse.

Nxitet komuniteti dhe shkollat për shtimin e ambienteve tradicionale të gjelbërta në lagjet e tyre.

Mobilim i gjelbërt i shetitores buzë Lumit Osum.

——————————-

Projekte mjedisore traditë të qytetit tonë  :

Mbjellje drurësh dekorative nga të rinjtë në mjediset e shkollave dhe mjediset publike .

22 Shtator “Dita pa makina” .

MUAJI DHJETOR “MUAJI I PYLLËZIMIT”

22 MARS “DITA NDERKOMBETARE E MBROJTJES SË UJIT”

24 Mars Dita Europiane e Parqeve

7 PRILL ”DITA BOTËRORE E  SHËNDETIT”

22 PRILL “DITA E TOKËS”

13 MAJ ”FESTA E LULEVE”

31 MAJ “DITA BOTËRORE KUNDËR DUHANIT

5 QERSHOR “ DITA BOTËRORE E MJEDISIT”

Maratona Bulevardi mjedisor i Beratit

Lëvizja e Ekoturizmit

Çdo vit janë organizuar grupe me 25 të rinj të cilët jane trainuar në terren duke marrë informacion mjedisor e kulturor, me synimin për të qenë si guida turistike për turistat vendas e të huaj.Ky projekt ka synuar largimin e të rinjeve nga pasiviteti dhe përfshirja e tyre aktive në menaxhimin e qytetit.

MJEDISI ËSHTË PRIORITET I PUNËS SONË. NATYRA DHE KULTURA –VLERA PËR NJË BERAT EUROPIAN .