Home / Aktivitete / Konkursi për Fëmijë “Kolor”

Konkursi për Fëmijë “Kolor”

Konkursi “KOLOR” per femijet e moshave nga 06 deri në 14 vjeç është kthyer në traditë të rëndësishme kulturore në qytetin e Beratit por ne nje fare menyre se bashku me Ekspoziten “LEAR” po formojne histori te re te arteve vizive. Jo vetem per regullsine, seriozitetin e gjeresine e pjesemarrjes por dhe per nivelin gjithne e ne rritje nga viti ne vit. Këtë vit çmimi shënon edicionin e njembedhjetë. E veçanta e këtij konkursi është se duke u kthyer në një ngjarje për fëmijet eshte kthyer ne te njejten kohe ne nje investim serioz ne drejtim te persosjes se metodikave te punes ku mesuesit e edukimit figurative apo ata qe kane detyrimin ta japin kete lende ne shkollat 9 vjecare te gjejne pervojat me bashkohore e te suksesshme per tu aplikuar. E them kete nga pervoja jone e deritanishme e ketij eventi me nxenesit e kesaj moshe. Ne punimet e paraqitura sukseshshem jane te dukshme menyrat e drejtimit te femijeve nga artiste e pedagoge jo vetem te Berat. Ketu jane te pranishme punimet e femijeve te drejtuar nga artistet Renata Rijavec dhe Vahide Nimanbegu nga Mali i Zi, prof. Sabine Amstad e mesueset Mirjam Stettler e Elisabeth Hofer nga Zvicra, Bertrandi Shijaku nga Tirana etj. E ne ne fakt kemi mundesine te perthithim konceptet e tyre te punes me femijet. Gjithashtu e pare ne nje veshtrim tjeter eshte nje pasqyre per prindërit qe të ndjejnë rezultatet e kujdesit, përgjegjësisë dhe angazhimit te perditshem ne edukimin sa me te shendetshem te femijeve te tyre ne kete situate komplekse dhe plot me informacione kontradiktore.

Janë 265 vizatime e piktura e skulptura të 215 fëmijëve më të talentuar. Nga keta kane sjelle punimet e ture 36 femije nga Zvicra, 6 nga Tirana dhe 16 femije nga Ulqini qe e zbukuruan atmosferen me pranine e tyre dhe te prinderve dhe mesueseve. Konkursi “KOLOR” është hapësira e nevojshme ku fëmijët mund të provojnë dhe ne mund të identifikojmë më të talentuarit ti përkrahim dhe ti stimulojmë. Pak vemendje do te na duhet per te udhetuar ne labirinthet interesante te krijimtarise se tyre, te çuditeshme shume shprehese e mbreselenese. Ata arrijne te na japin menjehere situata te vecanta vizive dhe nje shumllojshmeri mjetesh, ekspresiviteti, gjendjesh kompozicionale, raportesh koloristike per tu admiruar. Fituesit “Kolor ‘12”Për grupmoshat nga 06-08 vjeç Helena Germau, Elsi Hoxha, Adol Salepi, Grejsi Tapia Për grupmoshat 09-12 vjeçLidia Qama, Megi Alia, Luan Demiri, Justi Sinjari, Denis Xhako, Raul Kobuzi, Franci Doko Për grupmoshat 13-14 vjeç Klea Kotolloku, Klea Bojaxhiu, Arion Çapi, Ergis Senko, Stefano Begaj, Arton Polovina Me Çmim të veçantë: Boira Gripshi, Lisa Nimanbergu, Sabrie Mollabeqiri, Adelina Music, Rena Koder, Geneshau Anjan, Luca Posillipo,