Home / Aktivitete / Dita Europiane e Parqeve

Dita Europiane e Parqeve

Në datën 24 Mars 2011, në kuadër të fillimit të sezonit turistik, si dhe të Ditës Europiane të Parqeve , u  organizua nga Bashkia Berat dhe Shkolla Mangalemi një aktivitet me të rinj të shkollës ‘’Mangalem’’ dhe Vullnetarë të Kryqit të Kuq  në Parkun Qëndror të qytetit .

Qëllimi i aktivitetit ishte të sensibilizonte të rinjtë dhe gjithë qytetarët mbi ruatjen e parqeve natyrore të qytetit,për një ekosistem më të pastërt në qytet  në shërbim të cilësisë së jetës .

tendencat botërore sot synojnë natyralizimin e jetes urbane, rritjen e sipërfaqeve të parqeve dhe zonave të gjelbëerta,dhe sidomos bërjen e  tyre sa më atraktive për fëmijet .

Fillimisht u bëe një  prezantim i Ditës Europiane të Parqeve për të rinjtë dhe më pas të rinjtë filluan pastrimin e territorit të parkut .

Grupe të tjera të rinjsh mbollën lule sezonale në një pjesë të lulishtes vendosën tabela  të vogla  prej druri për sensibilim me mesazhe për kujdesin ndaj parqeve.

Në Park u zhvillua një Ekspozitë pikturash të të rinjve në formën e  një konkursi të vogël, ku piktura fituese do të përdoret në kartolinat dhe materiale promovuese për mjedisin, gjithashtu do të dërgohet në konkursin ndërkombëtar që organizon Unesco-s për piktorët e rinj në Sllovaki.

Të rinjte shpërndanë fletëpalosje për qytetarët në park dhe në bulevard.

Në aktivitet ishin të pranishëm Kryebashkiaku i qytetit  Z. Fadil Nasufi, përfaqesues të disa insitucioneve publike, OJF,qytetarë etj.

Fituesit e Çmimeve të Ekspozitës së Pikturës :

Fituesit e Çmimit ‘’Natyra pasioni im ‘’:

Adri Selimaj

Elena Klefti

Sara Muhametaj

Fituesit e Çmimit  ‘’Une e dua Beratin ‘’:

Sara Kadriu

Adi Totaj

Mikel Picinane

Arian Çapi

Fituesit e Çmimit ‘’Kartolina me e bukur “:

Besim Gega

Elda Dyli