Home / The Latest from Cultural Heritage

The Latest from Cultural Heritage

The Latest from Cultural Heritage

Prezantohet Drafti i Planit te Menaxhimit Berat

Takimi për prezantimin e Draftit të  Planit te Menaxhimit te Qendres Historike Beratit u organizua me palët e interesuara lokale dhe kombëtare në sallën e mbledhjeve të Bashkisë Berat, te cilet moren pjesë në prezantimin e Draftit nga Ekspertët e PNI Studio . Pjesëmarrësit ishin perfaqesues  nga Qarku i Beratit …

Read More »

Workshop 3 for the Preparation of the Management Plan of Berat

In the framework of the preparation of the Management Plan of Berat, in March 29th 2013 was organized the Workshop for the  Definition of specific projects  in the framework of preparation of Management Plan of Berat Site. The Workshop was organized by the Expert PNI Studio in cooperation with the …

Read More »

Workshop on the Action Plan

In the framework of SUSTCULT Project, in 18October 2013 was organized the Workshop 4 for the implementation phase of the Management Plan. The Objectives of the Workshop were :Evaluation about Action Plan and fiche –projects defined for the Historic Center and Buffer Zone, evaluation of the existing management models of …

Read More »

The Fifth Meeting of Sustcult Project

The fifth meeting of the SUSTCULT project was held in 28-29 May 2013 , in Bacau (Romania ) with the participation of 25 representatives from seven cultural sites , the project partners ( Italy , Slovenia , Greece , Romania , Hungary , FYROM and Albania ) . Sustcult partners …

Read More »

Sustcult meeting in Vesprem

The next SUSTCULT project meeting was held in Vesprem on 28th, 29th and 30th October 2013. Veszprém is one of the oldest urban areas in Hungary, and a city with county rights. It lies approximately 15 km (9 mi) north of the Lake Balaton. It is the administrative center of …

Read More »

Ekspozite

Ekspozitë me foto të vjetra nga Berati të ekspozuara në rrugicat e Mangalemit gjatë ditës së përurimit të Projektit të Revitalizimit të Shëtitores dhe Sheshit Qendror.

Read More »

Berati ne Webgis

Trashëgimia kulturore dhe natyrore dhe atraksionet turistike të Beratit po prezantohen në një Platformë WEBGIS ku janë publikuar hartat me të dhënat geo-hapësinore dhe informacione mbi trashëgiminë kulturore dhe pikat me interes, të dhënat mund të përdoren nga turistet dhe aktorë të tjerë të interesuar pë rvlerat kulturore të Europës …

Read More »

Konferenca “Berati, 5 vjet në UNESCO”

 Në datën 8 Korrik, Bashkia Berat, Qendra Kulturore Margarita Tutalani dhe Biblioteka Berat organzuan Konferencën Shkencore me temë: “Berati, 5 vjet në UNESCO”. Në konferencë u trajtua kryesisht puna e bërë në këto 5 vite, problematikat si dhe sfidat e të ardhmes. Gjithashtu u shpalosën edhe disa projekte për qytetin …

Read More »

Aktivitete Rinore per Trashegimine

Në datën 7 Korrik, Grupi Rinor Amabsadorët e Natyrës së bashku me nxënës të shkollës Ajet Xhindole, zhvilluan dy aktivitete në Lagjen Kala. Ambasadorët e Natyrës ndërmorrën një fushatë pastrimi të lagjes Kala me mjete dhe bluza të siguruara nga Klubi Kiëanis. Qëllimi i fushatës ishte rritja e ndërgjegjësimit për …

Read More »

Urat e Ballkanit Flasin

Bashkia Berat prezantohet ne Konferencen‘’ Urat e Ballkanit flasin ‘’ e cila u zhvillua ne Llovech Bullgari. Konferenca u zhvillua ne datat 10-11 Maj 2013  ne kuadrin e programit ‘’Kultura – nje ure per zhvillim’’ financuar nga UNESCO, dhe u shoqerua nga nje sere eventesh kulturore, koncerte, mono teater, ekspozita, …

Read More »