Home / Të Rejat nga Trashëgimia (page 2)

Të Rejat nga Trashëgimia

Workshopi mbi Planin e Veprimit

Ne Berat ne daten 18 Tetor 2013 eshte organizuar ne kuadrin e projektit SUSTCULT, workshopi 4 mbi pergatitjen e Planit te Menaxhimit te Qendres Historike te Beratit . Objektivat e Workshopit ishin : Vlerësimi rreth Planit të Veprimit dhe projekteve të përcaktuara për Qendrën Historike dhe zonën tampon, vlerësimin e …

Read More »

Takimi i pestë i projektit Sustcult

Takimi i pestë i projektit SUSTCULT u zhvillua në datat  28-29 Maj 2013, në Bacau (Rumani)  me pjesëmarrjen e 25 përfaqësuesve të 7 siteve kulturore, partnerë  të projektit (Itali, Slloveni, Greqi, Rumani, Hungari ,FYROM dhe Shqipëri). Partnerët e Sustcult në Rumani, Bashkia Bacau dhe Agjensia për Zhvillim local (ADL), nëpërmjet …

Read More »

Takim ne Vesprem, Hungari

Takimi i rradhës i projektit SUSTCULT u mbajt në Vesprem në datat 28,29 dhe 30 Tetor 2013. Veszprem është një nga zonat më të vjetra urbane në Hungari dhe një qytet me të drejta vendore. Shtrihet afërsisht 15 km në veri të Liqenit Balaton. Eshtë qëndër administrative e qarkut me …

Read More »

Ekspozite

Ekspozitë me foto të vjetra nga Berati të ekspozuara në rrugicat e Mangalemit gjatë ditës së përurimit të Projektit të Revitalizimit të Shëtitores dhe Sheshit Qendror.

Read More »

Berati ne Webgis

Trashëgimia kulturore dhe natyrore dhe atraksionet turistike të Beratit po prezantohen në një Platformë WEBGIS ku janë publikuar hartat me të dhënat geo-hapësinore dhe informacione mbi trashëgiminë kulturore dhe pikat me interes, të dhënat mund të përdoren nga turistet dhe aktorë të tjerë të interesuar pë rvlerat kulturore të Europës …

Read More »

Konferenca “Berati, 5 vjet në UNESCO”

 Në datën 8 Korrik, Bashkia Berat, Qendra Kulturore Margarita Tutalani dhe Biblioteka Berat organzuan Konferencën Shkencore me temë: “Berati, 5 vjet në UNESCO”. Në konferencë u trajtua kryesisht puna e bërë në këto 5 vite, problematikat si dhe sfidat e të ardhmes. Gjithashtu u shpalosën edhe disa projekte për qytetin …

Read More »

Aktivitete Rinore per Trashegimine

Në datën 7 Korrik, Grupi Rinor Amabsadorët e Natyrës së bashku me nxënës të shkollës Ajet Xhindole, zhvilluan dy aktivitete në Lagjen Kala. Ambasadorët e Natyrës ndërmorrën një fushatë pastrimi të lagjes Kala me mjete dhe bluza të siguruara nga Klubi Kiëanis. Qëllimi i fushatës ishte rritja e ndërgjegjësimit për …

Read More »

Urat e Ballkanit Flasin

Bashkia Berat prezantohet ne Konferencen‘’ Urat e Ballkanit flasin ‘’ e cila u zhvillua ne Llovech Bullgari. Konferenca u zhvillua ne datat 10-11 Maj 2013  ne kuadrin e programit ‘’Kultura – nje ure per zhvillim’’ financuar nga UNESCO, dhe u shoqerua nga nje sere eventesh kulturore, koncerte, mono teater, ekspozita, …

Read More »

18 Prill, Dita Botërore e Trashëgimisë Kulturore

Me rastin e 18 Prillit, Ditës Botërore të Trashëgimisë Kulturore në Teqenë e Helvetive të Qendrës Mesjetare Berat u organizua një takim me specialistë të trashëgimisë kulturore si dhe me drejtues të qeverisë lokale. Në takim u prezantuan aktivitetet e projektit SUSTCULT financuar nga Bashkimi Evropian. Ndër aktivitetet më të …

Read More »

Takim për Planin e Menaxhimit

Studio PNI -1 në bashkëpunim me Partneret lokalë të Projektit SUSTCULT –Bashkia Berat dhe DRKK Berat  organizuan në datën 15 Janar Workshopin për identifikimin dhe analizën e rreziqeve dhe mundësive për Qendrën Historike të Beratit, në kuadrin e përgatitjes së Planit të Menaxhimit për Sitin e Beratit. Përgatitja e Planit …

Read More »