Home / Të Rejat nga Trashëgimia

Të Rejat nga Trashëgimia

Hartimi i indikatoreve te monitorimit per qendrat historike Berat dhe Gjirokaster, Pasuri Boterore.

Bashkia Berat dhe Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare jane pjese e trajnimit ne datat 27-29 Prill mundesuar nga Ministria e Kultures dhe Instituti i Monumenteve te Kultures. Tema:Hartimi i indikatoreve te monitorimit per qendrat historike Berat dhe Gjirokaster, Pasuri Boterore. Trajnimi eshte ndertuar ne qytetet Berat-Gjirokaster-Tirane i cili u asistua …

Read More »

Dita e Trashegimise Kulturore

Ditën e sotme Bashkia Berat, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Muzeve dhe DRKK Berat festoi Ditën Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore. Me këtë rast u organizua një tryezë me artizanët e qyteti të Beratit, specialistëve dhe kryetarit të Bashkisë Berat. Gjatë takimit u diskutuan iniciativat e reja të Bashkisë në …

Read More »

Projekti “HERA”

Bashkia Berat ftohet të marrë pjesë në seminarin konsultativ mbi Projektin “HERA” të Fondit të Zhvillimit Shqiptar. Projekti Hera është një projekt që fokusohet në zhvillimin e turizmit kulturor në vendet e Adriatikut. Ai financohet nga Komisioni Evropian dhe përfshin shumë vende partnere. Eksperienca e ndare eshte e vlefshme ne …

Read More »

Interviste e Kryetarit F. Nasufi me rastin e 6-vjetorit ne UNESCO

Qyteti muze i Beratit, 6 vjet nga anëtarësimi në UNESCO, ka filluar të zgjohet, kjo falë financimit të disa projekteve që kanë nisur të marrin jetë. Në këto vite është konstatuar një rritje e ndërgjegjësimit të institucioneve shtetërore për trashëgiminë kulturore dhe për një vëmendje të veçantë ndaj vlerave të …

Read More »

8 Korrik, Hyrja e Beratit ne UNESCO

Me rastin e Datës 8 Korrik, 6 vjetorit të Hyrjes së Beratit në UNESCO, Bashkia Berat dhe DRKK Berat organizuan një event në Qendrën Mesjetare. Në event u organizuan disa ekspozita: Ekspozita Fotografike “Si e shohin të Rinjtë Qytetin dhe Trashegiminë”, Ekspozita “Udhëtim në Kohë”, një Ekspozitë Artizanale si dhe …

Read More »

18 Prill, Dita e Monumenteve te Kultures

Me rastin e 18 Prillit, Dites Nderkombetare te Monumenteve te Kultures, Bashkia Berat, Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare dhe Drejtoria Arsimore ne Berat organizuan nje sere aktivitetesh te cilat ne qender te tyre kishin rinine dhe trashegimine. Midis drejtorive u nenshkrua nje marreveshje e cila angazhon te rinjte te marrin …

Read More »

Mbyllet Projekti SUSTCULT ne Lubljane

Eshte mbyllur ne Lubljane Projekti SUSTCULT, projekt per Trashegimine Kulturore, ne te cilin Berati ka marre pjese se bashku dhe me nje sere qytetesh te tjera nga Ballkani dhe me gjere. Projekti Sustcult zgjati per nje periudhe kohore prej tre vitesh dhe u finalizua me krijimin e nje plani te …

Read More »

Prezantohet Drafti i Planit te Menaxhimit Berat

Takimi për prezantimin e Draftit të  Planit te Menaxhimit te Qendres Historike Beratit u organizua me palët e interesuara lokale dhe kombëtare në sallën e mbledhjeve të Bashkisë Berat, te cilet moren pjesë në prezantimin e Draftit nga Ekspertët e PNI Studio . Pjesëmarrësit ishin perfaqesues  nga Qarku i Beratit …

Read More »

Workshop per përgatitjen e projekteve të Planit të Menaxhimit

Në kuadrin e përgatitjes së Planit të Menaxhimit të Beratit, në 29 Mars 2013 , u organizua Workshopi 3 për përcaktimin e projekteve të veçanta në kuadër të përgatitjes së Planit të Menaxhimit të Sitit të Beratit. Workshopi u organizua nga Studio Experte PNI në bashkëpunim me partnerët lokalë; të …

Read More »