Home / Te Reja nga Mjedisi

Te Reja nga Mjedisi

Pastrim dhe Ndergjegjesim ne Lagjen Kala

Grupi Rinor Ambasadoret e Natyres, pjese e Qendres Rinore Berat, punonjes te Bashkise Berat dhe DRKK-Berat morren pjese sot ne nje fushate pastrimi dhe ndergjegjesimi ne Lagjen Kala. Lagja Kala u perzgjodh si nje nga vendet qe ka me shume vizitueshmeri nga turistet ne Qytet dhe nevoja per higjiene dhe …

Read More »

Dita e Tokes ne Qytetin e Beratit

Në kuadër të 22 prillit, “Dita e Tokës”, në qytetin e Beratit u realizuan aktivitete mjedisore me fëmijët e shkollave 9 vjeçare të qytetit me temë “Fidanishtja Ekologjike e Shkollës”. Aktivitetet u realizuan në mjediset e fidaishtes ekologjike të shkollës 9 vjeçare “1 Maji”. Fillimisht fëmijët e qytetit të Beratit …

Read More »

Kopesht Ekologjik ne Cerdhen Xhemal Cekini

Filloi puna për ndërtimin e fidanishtes ekologjike në shkollën 9 vjeçare “Xhemal Çekini” të qytetit të Beratit. Fidanishtja e dytë ekologjike në Shqipëri, po ndërtohet nga Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (EPER) dhe Bashkia Berat, në kuadër të projektit “Shkollat Ekologjike në Qytetin Tim”. Ky projekt është bërë i …

Read More »

Klubet Ekologjike

Krijohen klubet ekologjike të shkollave 9 vjecare “1 Maji” dhe “22 Tetori” në qytetin e Beratit. Sot u realizua mbledhja e parë, u prezantuan anëtarët e klubit me njëri-tjetrin, u paraqit mënyra e funksionimit dhe plani i punës së klubit ekologjik. Klubet ekologjike të secilës shkollë përbëhen nga 20 fëmijë …

Read More »

Dita e Tokës

Në datën 22 Prill, me rastin e Ditës së Tokës, në qytetin e Beratit u organizuan një sërë aktivitetesh nga Federata Kombëtare e Rafting dhe me mbështetjen e një sërë institucionesh dhe organizatash. Gjatë aktiviteteve u zhvillua një konkurs midis nxënësve të shkollave të mesme për esenë më të mirë …

Read More »