Home / Të Reja Nga Ekonomia (page 2)

Të Reja Nga Ekonomia

Ekonomia e Qytetit

Drejtimet e zhvillimit te ekonomise lokale : Ekonomia e qyteti eshte e fokusuar forte ne tri shtyllat qe sigurojne qendrueshmeri e rrije infrastrukture, turizem, shërbime. 1- Bizneset e medha prodhuese e përpunuese, te industrise se  lehte dhe ushqimore duke shfrytezuar resurset e rajonit.  Numri me i madh I bizneseve te …

Read More »

Berati: Zhvillimi ekonomik në shekuj

Fillesat e themelimit dhe organizimit të Beratit, lidhen me shekullin e katërt para Krishtit. Ai përshkruhet si një vendbanim tradicional dhe historik me interes të veçantë.Vlerat e tij pasqyrohen nga studiues të shumtë si të pallogaritshëme.Për zhvillimin ekonomiko-social të Beratit në periudha të ndryshme të ekzistencë së tij, dëshmon fondi i …

Read More »