Home / Të Reja Nga Ekonomia

Të Reja Nga Ekonomia

Tryezë Rajonale mbi Decentralizimin Fiskal dhe të Ardhurat Vendore

USAID ne kuadër të programit PLGP ka zhvilluar në qytetin e Beratit një tryezë rajonale për të diskutuar problemet me decentralizimin dhe të ardhurat vendore në qeversijet lokale. Pjesëmarrës në këtë tryezë ishin njësitë vendore partnere te Projektit USAID/PLGP të përfaqësuara nga Kryetar Bashkie/Zv.Kryetar, Drejtorë të Drejtorisë së Taksave/, Drejtorë …

Read More »

Organizohet Konferenca Ekonomike Gjermani-Shqipëri

Shoqata Ekonomike Gjermani-Shqipëri me qendër në Berlin (DAW) dhe Lidhja Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Tiranë (DIHA) me mbështetjen e Bashkisë, Këshillit të Qarkut, dhe Institucionit të Prefektit të Qarkut të Beratit, organizuan për sipërmarrësit e rajonit në qytetin muze një veprimtari dy ditore informimi e kontakti me një …

Read More »

CV e Kryetarit

  Europass Curriculum Vitae Informatat personale                 Emri / Mbiemri        Petrit  Sinaj Adresa                    Rr.  Antipatrea  Berat, Shqiperi Telefoni                  067 20 80 100 E-mail                     petritsinaj@yahoo.it Kombësia              Shqiptar Datëlindja              27.01.1975 Gjinia                       Mashkull Punësimi i dëshiruar /       Administrator,Jurist,Drejtues Fusha e interesit             Te   Ndryshme   Përvoja e …

Read More »

Projekt Buxheti 2013

Ditën e premte, datë 14.12.0201 Stafi i bashkisë Berat prezantoi në Pallatin e Kulturës Margarita Tutulani Buxhetin e vitin 2012 si dhe Projekt Buxhetin e vitit 2013. Në takim ishin të ftuar qytetarë, grupe interesi, organizata etj. Prezantimet mbi vitin që lamë pas dhe projekt buxhetin e vitit 2013 u …

Read More »

ASP, dialog për përdorimin efiçent të energjisë

Përdorimi i qëndrueshëm i energjisë ka mbledhur në Berat përfaqësues të Akademisë së Studimeve Politike, ekspertë për çështjet e energjisë, krerë vendorë si dhe përfaqësues të shoqërisë civile dhe biznesit. Takimi u organizua nga Akademia e Studimeve Politike (ASP) dhe GIZ Albania, në kuadër të iniciativës rajonale “Dialogu me publikun …

Read More »

Seminar Trajnues në Slloveni Mbi Fondet e Bashkimit Evropian

Stafi i Bashkisë Berat morri pjesë së fundmi në një seminar trajnues mbi tërheqjen e fondeve të Bashkimit Evropian. Seminari organizohej në Slloveni  nga Qendra për Perspektivë Evropiane, Agjenci e Shtetit Slloven e cila ndihmon vendet që dëshirojnë të aderojnë në Bashkimin Evropian. Programet të cilat u shpjeguan kishin në …

Read More »

Inagurohet Thertorja e Beratit

Mishi është një produkt me vlera të pazëvendësueshme për njeriun, konsumimi i mishit dhe i nënprodukteve të tij është sa i domosdoshëm aq dhe delikate nga pikëpamja e sigurisë ushqimore për konsumatorin. Mosrespektimi i standardeve sanitaro-veterinare munde të çojë ne kontaminimin e konsumatorit nga sëmundjet zoonoze te transmetueshme nëpërmjet konsumimit …

Read More »

Financat në Bashkinë Berat

Te dashur bashkeqytetare. Ne vijme para jush pas kater vitesh me sfida te perballuara me sukses dhe tregues te realizuar  qe flasin per performance  ne rritje. Gjate periudhes 2007-2011ne kemi patur rritje te numrit te bizneseve qe ushtrojne aktivitetin e tyre ne qytet. Krahasuar me vitin 2007 sot ka 358 …

Read More »

Industria agropërpunuese në rrethin e Beratit

Para vitit 1945 Berati nuk ka patur industri  agropërpunuese me përjashtim të një fabrike për prodhimin e vajit të ullirit të ndërtuar në vitin 1941 nga familja  e Jani Tutulanit në Berat. Ullinjtë prodhoheshin shumë, por përpunimi ishte primitive. Vaji nxirrej me ullinj të thjeshtë ose mëngra ku guri shtypës …

Read More »