Home / Aktivitete (page 39)

Aktivitete

UNESCO, trajnim në Berat për rreziqet ndaj trashëgimisë

Katastrofat natyrore dhe njerëzore janë në rritje. Impaktet e tyre në jetët e njerëzve si dhe mbi burimet e çmuara të trashëgimisë kanë shkaktuar shqetësimin e shumë organizatave, përfshirë OKB-në dhe Komisionin Evropian. Shkatërrimet ndodhin, dhe ndërsa shumica e tyre nuk mund të parandalohen, masa parapërgatitore mund të zbusin ose …

Read More »

Në qytet pa makinën time

Bashkia Berat ne kuader te 22 Shtatorit Dites Nderkombetare “Ne qytet pa makinen time” organizoi shetitjen me biciklete ne shetitore, ne segmentin Shkolla “B.D.Karbunara”- Ura e varur. Ky aktivitetet i cili u realizua ne bashkepunim me Policine e Qarkullimit  Rrugore dhe Drejtorine Arsimore ka si qellim sensibilizimin e qytetareve per perdorimin …

Read More »

Turizmi gjate vitit 2011

Gjate vitit 2011, situata e turizmit ne Berat sipas te dhenave qe kemi nga fluksi i vizitoreve ne Qendren Historike, rezulton  te jete pozitive. Sipas numrit te biletave te shitura ne Kala rezulton se jane 8729 vizitore te cilet kane hyre ne Berat ne periudhen Mars- Korrik 2011, prej te …

Read More »

Kamp veror per femijet e qytetit te Beratit

Drejtoria e Sherbimeve Sociale Titulli i projektit: Kamp veror per femijet e qytetit te  Beratit Zbatuesi: Bashkia Berat, Drejtoria e Sherbimeve Sociale, NJMF dhe  Qendra “Lira” Financuar : Organizata “Save the Children” Qellimi: Kalimi i kohes se lire gjate pushimeve te veres ne menyre  sa me aktive dhe argetuese, trajtimi …

Read More »

Qyteti i gjelbert,qytet i shendetshem

20- 25 m2 për banor është sipërfaqja e gjelbërt në qytetin e Beratit, përfshirë parqet dhe kodrat e gjelbëruara. 600 drurë dekorative jane mbjellë vetëm gjatë vitit 2010 Jane shtuar sipërfaqet e gjelbërta në lagjet ‘’Çlirim’  , ‘’Deshmorët e Kombit’’, ‘’Donika Kastrioti’’, ‘’Uznovë’’ , ‘’Jani Vruho’’, ‘’22 Tetori’’ në bashkëpunim …

Read More »

Banesat Sociale

Bashkia  Berat  e  ka vleresuar  strehimin si nje nga prioritet  e politikave te saj sociale, nisur kjo edhe nga nevoja  gjithnje e ne rritje te kerkesave te qytetareve per banese .Vazhdimisht prane Bashkise Berat paraqiten qytetare, te cilet per shkak te mungeses se burimeve te tyre financiare, kerkojne mbeshtetjen e …

Read More »

Dita Europiane e Parqeve

Në datën 24 Mars 2011, në kuadër të fillimit të sezonit turistik, si dhe të Ditës Europiane të Parqeve , u  organizua nga Bashkia Berat dhe Shkolla Mangalemi një aktivitet me të rinj të shkollës ‘’Mangalem’’ dhe Vullnetarë të Kryqit të Kuq  në Parkun Qëndror të qytetit . Qëllimi i …

Read More »