Home / Aktivitete (page 37)

Aktivitete

Vizitë bashkëpunimi në Llovech

Me ftesë të Kryetarit të Bashkisë së Llovech-it Bullgari Z. Mincho Kazandijev, një grup i Bashkisë Berat i kryesuar nga Z. Fadil Nasufi- Kryetar i Bashkisë, zhvilloi një vizitë në Llovech, qytet i binjakëzuar me Beratin, binjakëzim i iniciuar nga ish Presidenti Bullgar Parvanov gjatë vizitës së tij në Berat …

Read More »

Projekti Revato në Berat

Projekti Revato është një projekt i fituar nga Organizata GCDO Gjirokastër dhe i financuar nga Bashkimi Evropian. REVATO synon të ndihmojë procesin e vështirë të ruajtjes, restaurimit dhe rijetëzimit të Trashëgimisë së Ndërtuar (TN) në Berat dhe Gjirokastër, duke mbështetur regjistrimin e pasurive të paluajtshme të TN dhe vetorganizimin e …

Read More »

2 Projekte Evropiane në Berat

Ditën e hënë dhe të Martë në qytetin e Beratit janë zhvilluar aktivitetet e dy projekteve të rëndësishme. I pari që ka filluar në datën 8 Maj, është projekti Sustcult në të cilin Berati bën pjesë së bashku më 6 site të tjera: Venecia, Korfuzi, Ohri, Nova Goricia, Bakau dhe …

Read More »

Veprimtari në “Qendrën Lira”

Para pak ditësh në “Qendrën Lira” u organizua ditëlindja e një prej anëtarëve të adultëve, Birsoh Zenelit me rastin e 34 vjetorit. Në këtë veprimtari emocionuese morën pjesë punonjës të shërbimit Social të Bashkisë, të Qendrës Lira etj. Ato që e bënë të veçantë këtë aktivitet të bukur, ishin dhuratat …

Read More »

Gazetarë gjermanë vizitojnë Beratin

Ditë e djeshme, në datën 3 Maj 2012 një grup gazetarësh Gjermanë, përfaqësues të disa mediave më prestigjioze Gjermane si : Klubi i Shtypit të Berlinit, Gazeta ”Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ” Spiegel”, ”AFP”. Gazeta Ekonomike” Handelsblat”, ”Tagessspiegel”, Dhoma e Industrisë dhe Tregtisë, Universiteti i Lirë i Berlinit, dhe disa media …

Read More »

Festivali i këngës qytetare, Berati vlerësohet me çmimin e Parë për të dytën herë radhazi

Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Qendra Kombëtare e Veprimtarive Folklorike në bashkëpunim me Bashkinë Berat organizuan nga data 26 deri 27 Prill 2012, në qytetin muze, edicionin e 12-të  të Festivalit Folklorik Tipologjik (FFTK) të Këngës Popullore Qytetare. Ky festival këtë vit u organizua edhe në kuadrin 100 – Vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë. …

Read More »

“Për një Berat të pastër”

Bashkia Berat në mbështetje të nismës kombëtare “Për një Shqipëri të Pastër”, si dhe me rastin e sezonit turistik hartoi Planin e Veprimit “Për një Berat të Pastër” të detajuar , zonën ku do të pastrohet, sasitë dhe llojin e mbetjeve që do te largohen, mjetet që do të përdoren, …

Read More »

Trajnim për Fondet e Bashkimit Evropian

Instituti i Trajnimit të Administratës Publike, në bashkëpunim me EuroPartners Development, organizoi në Bashkinë Berat trajnimin ne temë: “Mundësitë e Financimit të projekteve për Njësitë e Qeverisjes Vendore (NjQV) dhe Si të Përgatisim një Projekt Propozim për fondet e Bashkimit Europian”.

Read More »

Medreseja “Vehxhi Buharaja” demonstroi dijet e fituara nga nxënësit

Në mjediset përpara Medresesë “Vehxhi Buharaja” Drejtoria e shkollës organizoi një demonstrim të dijeve të fituara nga nxënësit përmes prezantimit me mjete dhe veprimtari të mirëfillta didaktike. Demonstrimi i dijeve përfshinte shkencat natyrore dhe përmes aplikimeve nxënësit dëshmuan nivelin e tyre të njohurive teorike praktike të fituara nga bankat e …

Read More »