Home / Aktivitete (page 3)

Aktivitete

“Jul Çezari” i Shekspirit, një shfaqje klasike që tronditi botën anembanë

  “Jul Çezari” i Shekspirit, një shfaqje klasike që tronditi botën anembanë, vjen në #Berat në një format krejt ndryshe nga ç’keni parë më parë, më 9 tetor, ora 18:00. Një vepër sa klasike, po aq edhe kontemporane e sjellë mrekullisht nga trupa e aktorëve fantastikë të Teatrit Kombëtar Eksperimental …

Read More »

Java Evropiane e Trashëgimnisë Kulturore

Në javën Europiane të Trashëgimisë Kulturore, ndërthurja e brezave ishte kryefjala e aktivitetit tonë. Fëmijë, të rinj të talentuar me kostume tradicionale na dhuruan emocione të veçanta

Read More »

Fituesit e çmimit letrar “Vexhi Buharaja”

Sot në 100 vjetorin e lindjes së poetit, studiuesit, përkthyesit Vexhi Buharaja, juria me emra të njohur në fushën e letërsisë dhe publicistikës i dha rëndësinë e veçantë çmimit letrar “Vexhi Buharaja”. Juria përbërë nga Prof.Ymer Ciraku, Z.Visar Zhiti, Z.Aleksander Cipa, Prof.Milazim Krasniqi dhe Prof.Yzedin Hima, vlerësoi fitues: NË POEZI 1- …

Read More »

Cmimi letrar “Vexhi Buharaja”

  Çmimi letrar  “Vexhi Buharaja”  Vexhi Buharaja është shkrimtar letrar i cili ka lindur ne qytetin e Beratit. Pas studimeve ai u kthye të jetonte përsëri në Berat me familjen e tij. Buharaja është përkthyes, interpretues dhe studiues kryesor i mbishkrimeve turko-arabe në Shqipëri. Dorëshkrimet e tij, janë ende një …

Read More »

“ Mayors for children and youth”

“ Mayors for children and youth” Shumë i nderuar dhe i lumtur të merrja pjesë në konferencën e organizuar nga UNICEF, në Athinë, Greqi, me fokus trajtimin e çështjeve që kanë të bëjnë me të drejtat e fëmijëve e të rinjve dhe ofrimin e mundësive të barabarta në shoqëri. Mbi …

Read More »

Forcimi i Drejtësisë për të mitur në Shqipëri

Forcimi i Drejtësisë për të mitur në Shqipëri është detyrë që lë në vijë të dytë çdo detyrë tjetër. Nuk ka asgjë më të rëndësishme sesa e ardhmja e tyre! Në Tryezën Vendore të bashkëpunimit ndërinstitucional për drejtësinë për të mitur, u prezantua programi 💬 “ Forcimi i Drejtësisë për të mitur …

Read More »

Takimi mbi lançimin e projektit ‘’Monitorimi i industrive nxjerrëse‘

Zhvilluam sot takimin mbi lançimin e projektit ‘’Monitorimi i industrive nxjerrëse‘’, organizuar nga Sekretariati Kombëtar EITI dhe Misioni i OSBE në Shqipëri. Projekti synon të forcojë koordinimin ndërmjet Bashkive, Ministrive dhe Kompanive të cilat  operojnë në sektorin e industrive nxjerrëse, me synim zgjidhjen e problematikave që kanë të bëjnë, me …

Read More »

Kryetari i ri i Qarkut

Në unanimitet të plotë, me 17 vota pro , anëtarët e Këshillit të Qarkut Berat zgjodhën Kryetarin e ri të Këshillit të Qarkut, Z. Donald Molishti. Të pranishëm në këtë proces ishin ministri Blendi Klosi dhe deputeti Fadil Nasufi.   Besimplotë që Donaldi do të ushtrojë me përgjegjshmëri detyrën e …

Read More »

Konferenca shkencore

Konferencë Shkencore organizuar me rastin e 75 vjetorit të çlirimit të Beratit. Me pjesëmarrjen e çmuar të akademikut Mariglen Verli, publicistit dhe veteranit Sevo Tarifa, Prof.asoc.Dr. Sonia Boçi, Prof.Kaba dhe Dr.Marela Guga.   Pata emocione të veçanta tek dëgjoja lektorë nga Akademia e Studimeve Albanologjike, veteranët dhe historianët, të cilët …

Read More »