Home / Njoftime / Bashkia Berat merr titullin “Evropa e Bashkuar” nga Asambleja Evropiane e Biznesit

Bashkia Berat merr titullin “Evropa e Bashkuar” nga Asambleja Evropiane e Biznesit

Bashkia Berat merr titullin “Evropa e Bashkuar” nga Asambleja Evropiane e Biznesit. Me poshte eshte komunikimi i çmimit nga menaxherja e Çeshtjeve me Jashte prane Asamblese Evropiane te Biznesit Znj.Marina Leontievna

Kryetarit te Bashkise Berat

I nderuar Zoteri,

Ne emer te biznesit Europian, te komunitetit shkencor dhe krijues, me lejoni t’ju shpreh respektin tim te thelle dhe mirenjohjen per punen e vazhdueshme te bashkise qe ju drejtoni, per sa i perket terheqjes se vemendjes se investimeve te huaja, ne sferen ekonomike dhe sociale, rritjen e interesit per turistet dhe pergatitjen e nje imazhi pozitiv per qytetin.

Duke shprehur opinion e biznesit Evropian i cili qarkullon ne Keshillin e Eksperteve Europiane te Biznesit, Komiteti SOKRATES i drejtuarnga z. John W. Netting ka marre vendimin per te shpallur Bashkine e drejtuar prej jush me titullin ‘’Europa e Bashkuar’’ per : ‘’Kontribut special ne zhvillimin e integrimit nderkombetar‘’.

Qyteti juaj do te prezantohet me Certifikaten ‘’Qytetet me te mira 2013’’ ne rajonin Pan-Europian. Themeluesit e Cmimit Nderkombetar‘’Cmimi i Europes se Bashkuar’’ (patenta nr. 2367598 dhe te drejtat te tjera te mbrojtura ne Mbreterine e Bashkuar)’’dhe bashke organizatoret e ketij eventi jane Asambleja Evropiane e Biznesit, Komiteti Sokrates, dhe unionet e tregtisë dhe kreativitetit nga 16 vende te Botes.
Ne jemi te sigurt qe ky cmim nderkombetar, rrit ne menyre te ndjeshme statusin e qytetit dhe hap mundesi te medha per bashkepunimin si me qytetet te cilat premtojnë edhe me organizata nderkombetare.

Ceremonia e ndarjes se çmimeve ‘’Europa e Bashkuar‘’ ne fushën e administrimit publik dhe qeverisjes lokale do te mbahet ne Samitin e Liderave ne Londer ne daten 11 Prill 2013.

Kreret bashkiake do te marrin njohje te larte publike per merita te vecanta ne promovimin e te menduarit global, ne forcimin e biznesit nderkombetar dhe partneritetit kulturor.

Nje sesion special i samitit do te drejtohet per ceshtje te menaxhimit te qytetit, bashkepunimi ndermjet qeverisjeve lokale dhe administrimit publik, planifikimi arkitekturor i qytetit, peisazhi urban dhe transporti.
Do te donim t’ju ftonim te vizitonit kryeqytetin Britanik dhe te merrnit pjese ne Samitin e Liderave ne ceremonine ‘’Evropa e bashkuar’’.

Juaja sinqerisht
Marina Leontievna
Menaxhere per Ceshtjet me Jashte
Asambleja Europiane e Biznesit

Home / Announcements / The Municipality of Berat is awarded with the title “United Europe” by the European Business Assembly.

The Municipality of Berat is awarded with the title “United Europe” by the European Business Assembly.

The Municipality of Berat is awarded with the title “United Europe” by the European Business Assembly. The award is given with the motivation of drawing foreign investments in the social and economic spheres, increasing the interest of tourists and preparing a positive image for the city.